Újravizsgálja a WHO a koronavírus eredetét

2021. augusztus 12. 21:03

A WHO bejelentette, hogy újabb vizsgálatokat folytat majd a koronavírus eredetére vonatkozóan, és ehhez minden állam közreműködését kéri.

2021. augusztus 12. 21:03
null

Az Egészségügyi Világszervezet arra kérte a világ országait, hogy „ne politizálják át a koronavírus eredetéről szóló kutatásokat, mert ezeknek nem az a szerepe, hogy bűnöst kiáltsanak” – írta meg a Reiuers. Ezt azonban úgy tűnik nem lesz egyszerű elkerülni annak fényében, hogy az Egyesült Államokban újra fellángolt a vita annak kapcsán, hogy a vírus egy Vuhan melletti laborból származik, és mesterségesen állították elő kínai kutatók. 

A WHO közölte, hogy az újabb vizsgálatok magukban foglalják azon 2019-es esetekről szóló adatok elemzését amelyek az év  korábbi hónapjaiból származó mintákat is tartalmaznak. Egyes állítások ugyanis arra vonatkoznak, hogy a vírus már 2019 korai időszakában feltűnt Kínán kívül.

A WHO szerint Kína és több állam is írt a szervezetnek azt állítva, hogy a koronavírus laboratóriumi eredetéről szóló elméletek további kivizsgálást igényelnek. A WHO azonban jelezte, hogy nincs semmilyen további eszköze arra, hogy Kínát további adatok kiszolgáltatására rá tudja bírni. 

Fotó: Koki Kataoka / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hambi 82
2021. augusztus 13. 09:29
Ma a WHO élén egy olyan ember van, aki anno Amerikának csempészett olajat Afrikában... Hatalmas szinjáték mára a világ... És hatalmas feketepont mindenkinek aki ezt elnézi...
kaffogó hebrencs
2021. augusztus 13. 08:13
Pár hónapja méeg tiltott a faszbuk , ha valaki azt merészelte állítani, lehet, hogy mesterséges a vírus.
Andilla
2021. augusztus 13. 08:02
Who still believes WHO?
Cserna János
2021. augusztus 13. 05:00
Egy ilyen kérdés magától értetődően politikai probléma. Akire ráég a "vírusgazdaság", az megnézheti magát. Politikai és gazdasági szankciók, perek. Nem csoda, hogy mindenki hárít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!