Elítélték Strachét

2021. augusztus 27. 13:58

Egy vesztegetési ügyben találták bűnösnek elsőfokon a volt osztrák alkancellárt.

2021. augusztus 27. 13:58
null

Ítéletet hirdettek pénteken Heinz-Christian Strache egykori osztrák alkancellár vesztegetési ügyében – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Az Osztrák Szabadságpárt egykori elnökét nem jogerősen tizenöt hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bécsi tartományi bíróság.

Strachével együtt vesztegetésért elítélték Walter Grubmüller vállalkozót is. Az államügyészség vádja szerint Grubmüller pártadományokon keresztül vesztegette meg Strachét, aki cserébe támogatott egy olyan törvénymódosítást, ami kedvező helyzetbe hozta a vállalkozó egyik magánklinikáját. Az adományok kétezertől tízezer euróig terjedtek. Mind Strache, mind Grubmüller tagadta a vádakat. Várható, hogy mindketten fellebbeznek majd az ítélet ellen – írja a lap.

Ez a döntés még nem az ibizai botrány kapcsán született. Strachéról 2019 májusában került nyilvánosságra egy titokban készült, terhelő videófelvétel, amivel a Mandiner korábban is részletesen foglalkozott. A videó megjelenése az Osztrák Néppárt és az Osztrák Szabadságpárt alkotta első Kurz-kormány felbomlásához vezetett.

Fotó: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2021. augusztus 27. 21:31
De lehet a Gresham palotánál tevékenykedett .Hiába telik az idő, felejt az ember.
BAJA
2021. augusztus 27. 19:11
A germán törzsi rendszerekben a legritkábban nem kilátásba helyezett az első körös bünti.
Cassi
2021. augusztus 27. 16:47
Pár hónap felfüggesztett, az semmi. Akár indulhat a választáson is.
popzene
2021. augusztus 27. 15:21
Ez már alighanem a lázadás éve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!