Queer államalapítók: Olyan országot szeretnénk, ahova szívesen megyünk haza!

2021. augusztus 24. 17:58

A melegek elleni magyarországi támadások beillenek egy nemzetközi gyűlöletközpontú ideológiai hullámba, és tovább építik a világ diktatúrájainak eszköztárát – vélik a szervezők.

2021. augusztus 24. 17:58
null

Alternatív augusztus 20-i ünnepséget szerveztek a berlini magyar nagykövetség elé queer aktivisták Magyar Queer Államalapítás címmel – adtuk hírül augusztus 21-én. A Mérce.hu számára Imre Lóránd Balázs készített filmet az eseményről. 

Az eseményt a Queer Papriqua Alliance szervezte, mely LMBTQ+ aktivistákból áll. Mint a szervezők akkor elmondták, „megelégelték, hogy a magyar kormány politikai haszonszerzés érdekében egyenként pécéz ki kisebbségeket, majd azok szisztematikus ellehetetlenítésével családokat és közösségeket tép szét.”

„A magyar államszervezet az elmúlt időben hihetetlen erejű támadássorozatot indított a magyarországi LMBTQ+ közösség ellen. Bár ezek a nemzetközileg médiában is felkapott intézkedések példátlannak tűnnek, valójában csak egy újabb felvonását képezik egy rendszerszintű kirekesztésre épülő politikai rezsim kiépítésének, amely már a sokadik kisebbséget veszi célpontul. Hatásuk sem korlátozódik csak Magyarországra: a támadások beillenek a nemzetközileg is egyre nagyobb teret nyerő, gyűlöletközpontú ideológiai hullámba, és megoldásaikkal pedig tovább építik a világ diktatúrájainak eszköztárát” – áll az esemény beharangozójában. 

Fotó: YouTube

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2021. augusztus 25. 15:29
Hát, nekem olyan szellemileg visszamaradottak előadásának tűnt. Szar rendezés, gyenge és szétesett forgatókönyvvel és csapnivaló narrációval. És debil jelmezekkel, és sminkekkel. Amúgy a kis performanszukra, még berlinben sem volt kíváncsi senki. Ha az egésznek volt értelme, legfeljebb annyi, hogy ezzel lehet riogatni, az ellenzékre szavazni akarókat (természetesen az ellenzékbe már a jobbik is beletartozik, ott a helyük a Pride-okon nekik is).
Szabo107
2021. augusztus 25. 09:58
Lángszóró... Két perc
difluss
2021. augusztus 25. 08:21
Ne gyertek... Aki ilyen szinten van, arra ott van szükség! Egyre erősebb a meggyőződésem, hogy az iszlám jót fog tenni Németországnak, az inga kilengett, ideje visszaütnie...
nyirog
2021. augusztus 25. 07:58
Miért nem az afganisztáni melegek jogaiért aggódnak és mennek oda felvonulni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!