Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Lekapcsolta az Amazon az Iszlám Állam egyik oldalát

2021. augusztus 28. 16:22

Lekapcsolta az Iszlám Állam dzsihadista szervezet propagandacsoportjának egyik oldalát az Amazon felhőszolgáltató platformja, az Amazon Web Services (AWS) – adta hírül a The Washington Post című amerikai napilap.

2021. augusztus 28. 16:22
null

A lap szerint a szóban forgó csoport a Nidá-e-Hakk, amely (a Pakisztánban és Afganisztán egyes részein is beszélt) urdu nyelven osztott meg dzsihadista tartalmakat, köztük az Iszlám Állam afganisztáni ágának, az Iszlám Állam-Horaszán Tartománynak az üzeneteit is idézte. E csoport vállalta magára az afgán főváros, Kabul repülőterénél csütörtökön történt robbantásos merénylet elkövetését, amelyben több tucat – egyes hírek szerint közel –170  ember vesztette életét vagy sebesült meg. Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) közlése szerint a merényletben 13 amerikai katona lelte halálát, további 18 megsebesült.    

Az Iszlám Államnak az AWS-en található tartalmát a terrorista kommunikációt weboldalakon nyomon követő amerikai SITE hírszerzési csoport (SITE Intelligence Group) fedezte fel – közölte Rita Katz, a SITE igazgatója a The Washington Post beszámolója szerint.    

A lap szerint az említett dzsihadista oldal csütörtökön fényképet közölt robbanómellényt viselő állítólagos terroristáról a kabuli merénylet előtt. Katz elmondása szerint a csoport április óta használta az AWS-t, és pénteken kapcsolták le.

(MTI)

Címlapkép: Amazon székház. Forrás: MTI

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2021. augusztus 31. 21:05
ATM -jeik továbbra is működnek ?
Walhalla
2021. augusztus 29. 12:49
Hát nem kapkodták el.
annamanna
2021. augusztus 28. 22:56
Jobb későn, mint soha :(
Akitlosz
2021. augusztus 28. 19:41
Ezért nem jó ötlet "felhőket" használni. Azt sem tudja az ember, hogy hol vannak az adatai és mások rendelkeznek azokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!