Gyermek született egy menekítő repülőn

2021. augusztus 23. 07:02

A leszállás után azonnal orvoscsapat sietett fel a gépre és levezette a szülést a repülő csomagterében.

2021. augusztus 23. 07:02
null

Gyermek született egy repülőn, amely Afganisztánból szállított kimenekítetteket Németországba – adta hírül az amerikai légierő.  Sem a kismama, sem a gép pilótája nem így tervezte az utazást – írja a dpa német hírügynökség. Az amerikai tájékoztatás szerint

a vajúdásnál komplikációk kezdtek fellépni, ezért a pilóta csökkentette a magasságot, hogy emelkedjen a légnyomás az utastérben,

amivel sikerült stabilizálni az anya állapotát és megmenteni életét.      

A leszállás után azonnal orvoscsapat sietett fel a gépre és levezette a szülést a repülő csomagterében, majd kórházba szállították az anyát és kislányát, akik mindketten jól vannak. Afganisztánban a szélsőségesen konzervatív iszlamista tálibok egy hete átvették szinte az egész országban az uralmat, emiatt ezrek menekülnek külföldre, köztük nők, mivel a tálib társadalomban a nők és lányok elnyomásának hosszú története van.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Kép forrása: MTI/EPA/Dzsamnagari információs iroda

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ildikó99
2021. augusztus 23. 14:39
A mandiner sem engedi beírni az igazságot itt
voltospultos
2021. augusztus 23. 11:12
A vajúdásnál komplikációk kezdtek fellépni, ezért a pilóta csökkentette a magasságot, hogy emelkedjen a légnyomás az utastérben Fokker Eindeckerrel repültek?
cutcopy
2021. augusztus 23. 09:35
Gratula a babához, de ne legyenek illúzióink, hogy egy darab menekült az egy darab menekült is marad..
zrx8
2021. augusztus 23. 09:29
és a gyerek, születése után, rögtön le is adott egy talált pénztárcát a reptéri rendőrségen, tele sokezer ojróval..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!