Erdogan: Törökország nem tud megbirkózni egy újabb menekülthullámmal

2021. augusztus 22. 07:11

A török államfő szerint elkerülhetetlen egy újabb migrációs áradat, amennyiben nem hozzák meg a szükséges intézkedéseket Afganisztánban és Iránban.

2021. augusztus 22. 07:11
null

Törökország nem tud megbirkózni egy Afganisztánból kiinduló újabb menekülthullámmal - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök szombaton.

„Elkerülhetetlen egy újabb migrációs áradat, amennyiben nem hozzák meg a szükséges intézkedéseket Afganisztánban és Iránban” – hangsúlyozta Erdogan az Angela Merkel német kancellárral folytatott telefonbeszélgetése során. „A mintegy ötmillió menekültet befogadó Törökország nem tud megbirkózni további migrációs teherrel” – emelte ki. A török államfő hasonlóan nyilatkozott pénteken is, miután telefonon tárgyalt a görög kormányfővel.

(MTI)

(Fotó: A tálib hatalomátvétel után országukból távozni akaró afgánok gyülekeznek a kabuli repülőtéren 2021. augusztus 19-én. Négy nappal korábban a szélsőséges iszlamista tálibok uralma alá került Afganisztán, miután a lázadók harc nélkül behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. MTI/EPA)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. augusztus 22. 08:54
Az ószövetségben van egy sztori, amikor a Benjámin törzsbeliek egy városban halálra erőszakoltak egy nőt. (A történet nagyon emlékeztet a sodomai esetre). A pasija (nem voltak házasok) - szóval fogta, szétdarabolta a hullát, szétküldte a törzsekhez, hogy most már aztán gondolkozzanak el rajta, hogy mi legyen. Azok meg fogták, és együttes erővel nekidurrantak a Benjámin törzsnek, és az egészet majd egy szálig kiirtották. Hogy ne süllyedjenek vissza Sodomáig. Ennek mintájára igazából a tálibokkal sem lehet már egyebet kezdeni. Átnevelni őket reménytelen, így hagyni a helyzetet meg nem lehet, mert nem lehetséges, hogy iksz millió ember bolyongjon a világban miattuk. És azt sem lehetséges, hogy a tálibok miatt a világ a középkorig süllyedjen vissza. Ha a NATO-t tisztességes és becsületes emberek vezetnék, akkor nem gondolkoznának ezen, hanem cselekednének. Mert nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
annamanna
2021. augusztus 22. 08:39
Jó, hát akkor vonuljanak be a törökök is meg az egész NATO a tálibokhoz, oszt verjék le őket a picsába, nem igaz, hogy nem bírnak el vele.
matykox
2021. augusztus 22. 08:37
Jó lenne, ha az EU buta bürokratái megértenék az Erdogan figyelmeztetését! Még jobb lenne, ha végre megemberelnék magukat, és elhagynák az USA-vazallus szerepet!
Da Vinci
2021. augusztus 22. 08:24
Pakisztánról sosincs szó, pedig ők segítették a talibánok 20 évi túlélését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!