Cseh Katalin figyelmeztette a tálibokat

2021. augusztus 16. 14:37

„A külügyi bizottság tagjaként nem fogom hagyni, hogy az emberi jogi atrocitások elkövetői elkerüljék a felelősségre vonást” – üzent a Momentum EP-képviselője.

2021. augusztus 16. 14:37
null

Az amerikai csapatok kivonulása után teljes lett a káosz Afganisztánban: Gáni vasárnap hagyta el Afganisztánt, és nem sokkal később a szélsőséges iszlamista tálib felkelők behatoltak Kabulba, ahol az elnöki palotát is elfoglalták. Hétfőn drámai képsorokon lehetett látni, ahogy afgán civilek kétségbeesésükben már felszálló repülőgépekbe kapaszkodva próbálják elhagyni az országot.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt Cseh Katalin is. A Momentum EP-képviselője azt írta Facebook-ján,

a külügyi bizottság tagjaként nem fogja hagyni, hogy az emberi jogi atrocitások elkövetői elkerüljék a felelősségre vonást”.

Hozzátette: „Pontosan az ilyen helyzetek miatt dolgoztuk ki korábban azt az uniós szankciós mechanizmust, amit ez emberi jogokat semmibe vevő erők ellen tudunk nemzetközileg alkalmazni”.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. augusztus 17. 05:59
Figyelmeztette a tálibokat. Ez jo. :)
Bokros Birka
2021. augusztus 17. 00:14
Botmixeres most mit fogsz csinálni, elmész és vegyverrel kényszeríted a tálibokat? Szarnak a szankcióidra, eddig sem értetek el vele semmit! Hová mész Te kis nyúlacska, Ingyom, bingyom tálibe? :D
KinderMike
2021. augusztus 16. 23:09
Kit érdekel, hogy mit magyaráz? Feltünési viszketegségben szenvedő fruska...
diogenes
2021. augusztus 16. 21:52
https://youtu.be/_axvIddxc6Y
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!