Az afgán Nemzeti Megbékélési Tanács volt elnöke is tagja lesz a tálib kormánynak

2021. augusztus 25. 10:30

Abdulla Abdulla mellett Hamid Karzai korábbi államfő és Gulbuddin Hekmatjar volt kormányfő is tagja lesz a tálibok által létrehozandó kormányzótanácsnak.

2021. augusztus 25. 10:30
null

Az Ariana News afgán televízió szerint miután a tálibok augusztus 15-én hatalmukba kerítették Kabult,  a három politikus azonnal koordinációs tanácsot hozott létre a békés hatalomátadás lebonyolítására. Többször találkoztak a tálib mozgalom képviselőivel a hatalmi intézmények, a többi között

egy az afgán társadalom széles rétegeire támaszkodó kormány megalakítása érdekében.

A Foreign Policy című amerikai lap azt írta hétfőn, a tálib vezetőkhöz közel álló forrásokra hivatkozva, hogy a mozgalom vezetői létre akarnak hozni egy tizenkét fős tanácsot, amely irányítaná az országot, és amely munkájában részt vennének a tálib vezetők mellett a volt kormány egyes tagjai is.

(MTI)

Nyitókép: EyePress News / AFP

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2021. augusztus 25. 13:11
Jaj istenem! Hát nálunk is minden politikus minden oldalon játszott már! Gyurcsányi a proletárdiktatúra harcosából baloldali multimilliárdos kizsákmányoló demokrata lett. Orbán besúgó KISZ-titkárból antiklerikalista liberálison keresztül polgári népnemzethy hazafyasistenfélő illiberális demokratikusság lett. Mindegyik a Kétfarkú kutyapárt programját lopja. A differencia a logójukban van. Hétvégente együtt vadásznak.
Da Vinci
2021. augusztus 25. 11:41
Az új kormány tele lesz békés tálibokkal. pl. Gholam Ruhani évekig Guantanamóban ült. Amikor a tálibok vezetői vasárnap elfoglalták a kabuli elnöki palotát, és a kamera elé léptek, egy volt guantanamói fogoly is ott volt, Gholam Ruhani, aki azzal büszkélkedett beszédében, hogy hét évet töltött Guantanamóban. 2001-ben sógorával együtt, aki magas rangú tálib tisztviselő volt tartóztatták le a World Trade Center elleni terrortámadások után. 2007-ben úgy szabadult Guantanamóból, hogy azt mondta, hogy „ő csak egy egyszerű boltos”, aki „segített az amerikaiaknak” és feltétlenül vissza akar térni Afganisztánba, hogy vigyázzon „beteg édesapjára”. Aztán gyorsan eltűnt a föld színéről, egészen eddig, amíg vasárnap újra meg nem jelent a kabuli kormánypalotában. Az ilyenek egészen biztosan nem sértődöttek, nem hajtja őket bosszú, egyenesen megköszönik az ámerikaiaknak, hogy éveken át Guantanamóban etették és kizárólag a béke hajtja őket.
Kétes
2021. augusztus 25. 11:25
Na most vagy ez az "együttműködés" a kamu, vagy az ahogyan az amcsikkal működtek együtt. Van az a pénz minden törzsi háborúban...
DonCiccio
2021. augusztus 25. 11:25
Nem különböznek egy EU politikusi csoportképtől. Ott a nők kócosak, itt a szakállak Én Jurova asszonyt és Sargentinit közéjük rakják Egy szint
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!