Migránsok gyújtogattak egy szicíliai menekültügyi központban

2021. július 19. 07:39

A tunéziai migránsok nem tartják magukat a létesítményben a koronavírus járványa miatt kötelezővé tett karanténhoz – nyilatkozta Pozzallo polgármestere.

2021. július 19. 07:39
null

Tűz ütött ki vasárnap este a szicíliai Pozzallo városának menekültügyi központjában, mert egyes migránsok matracokat és más éghető berendezési tárgyakat felgyújtottak – közölte az olasz sajtó. A létesítményből sűrű füstöt lehetett látni, több tucat tunéziai menedékkérő elmenekült a lángoló központból, értesülések szerint százhúsz migránst, köztük húsz fiatalt sikerült biztonságba helyezni. Roberto Ammatuna,

Pozzallo polgármestere a történtek nyomán felhívást intézett a rendőrséghez, hogy mielőbb megoldást találjanak a tunéziai migránsok jelentette problémára,

akik nem tartják magukat a létesítményben a koronavírus járványa miatt kötelezővé tett karanténhoz.    

Olaszország újabb migrációs hullámmal kénytelen szembesülni. Az olasz belügyminisztérium adatai szerint az idén eddig 24 622 illegális bevándorló érte el az olasz partokat, a tavalyi év azonos időszakában számuk 9764 volt. A legtöbb menedékkérő Líbia, illetve Tunézia érintésével a Földközi-tengeren keresztül éri el Olaszországot, és ezzel az Európai Unió területét. Mindemellett a tunéziaiak gazdasági bevándorlónak számítanak.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Francesco Ruta

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Blanco7
2021. július 19. 14:26
Van megoldás a problémára. Sortűznek hívják.
Blanco7
2021. július 19. 14:25
Van megoldás a problémára. Sortűznek hívják.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 19. 12:46
Ajtók lezár. Good luck.
pindos
2021. július 19. 11:20
Ez már negyven éve így van.A helyiek megszokták azt, ami most előkelően,"multikulti". Amióta a bőrükre megy a a mostmár nagypályás játék,elkezdenek gondolkodni azon,a szőnyegről áruló üzletembereket anno ,be kellett volna engedni? Most már késő, a camorra sem segít.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!