Miami polgármestere szerint el kellene gondolkodni egy amerikai légicsapáson Kuba ellen

2021. július 15. 12:22

A szigetországban vasárnap óta többezres tüntetések zajlanak az elnök ellen.

2021. július 15. 12:22
null

Miami republikánus polgármestere, Francis Suarez nem vetné el az ötletet, hogy az Egyesült Államok légicsapásokat mérjen Kubára. A szigetországban vasárnap óta többezres tüntetések zajlanak az elnök, Miguel Diaz-Canel és kormánya ellen, már halálos áldozatuk is van. A főbb közösségi oldalakat blokkolták a kubai hatóságok, és a legfrissebb hírek szerint ötezer embert letartóztattak – írja a 444.hu.

A polgármester a Fox Newsnak elmondta, hogy a panamai és koszovói beavatkozások mintáján el kellene gondolkodni a katonai akción. Emlékezetes, Amerika egyszer már megpróbált beavatkozni: az 1961-es invázió a Disznó-öbölben csődöt mondott, ahogy a Fidel Castro ellen tervezett merényletek is.

Az országon belül egyébként – nem meglepő módon – Dél-Floridában él a legtöbb kubai származású ember, akiknek többsége a Castro-rendszer elől menekült Miamiba, és más területekre. A most megszólaló Suarez apja volt például Miami első kubai születésű polgármestere. 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totisz
2021. július 16. 08:23
Nem tudja a hibbant volt kubai, hogy elmúltak azok az idők, amikor az Egyesült Államok csak úgy bombázgat...
MZXX
2021. július 16. 06:44
Én sem vetném el, ha Oo vagy Kína légicsapásokat mérne az usa-ra. Ideje lenne már megtapasztalniuk, hogy milyen az, amikor háborút indít ellenük valaki. Hátha leszoknának azon káros szokásukról, hogy folyton megtámadnak valakit, mert erre felhatalmazva érzik magukat.
nyugalom
2021. július 15. 18:47
Ez aztan a politikus!
zakar zoltán béla
2021. július 15. 16:41
My Emmy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!