Chicagóban óvszereket osztogatnak ötödikes iskolásoknak a rasszizmusra hivatkozva

2021. július 09. 20:17

Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb iskolai körzete, a Chicago Public Schools óvszert biztosít a 10 éves diákok számára „antirasszista pedagógia” bevezetése céljából – írta meg a The Federalist.

2021. július 09. 20:17
null

Az oktatási tanács decemberben elfogadott döntése előírja az összes felső tagozattal rendelkező intézmény számára, hogy rendelkezzenek „óvszer rendelkezésre-állási programmal”. A házirend szerint a fogamzásgátlás biztosítása olyan kiskorúak számára, akiknek nagy része még pubertáskorban van, „orvosilag pontos”, valamint „inkluzív stratégiákat kínál minden diák támogatására, mely magában foglalja a genderidentitást, a nemi kifejezést, a szexuális orientációt, a szexuális viselkedést, a fajt és a fogyatékosságot”.

Hatszáz chicagói iskola több ezer óvszert kap a Chicagói Egészségügyi Minisztérium jóvoltából.

A tankerületnél dolgozó orvos, Kenneth Fox a Chicago Sun Times-nak azt nyilatkozta, hogy szerinte ez egy „ésszerű óvintézkedés, annak ellenére, hogy sok profilaxist kapó diák még csak 5. osztályos. Ha nincs ilyen védelem, és nem teszünk elérhetővé hasonló erőforrásokat, akkor rossz dolgok történnek a fiatalokkal” – mondta Fox. „Fokozottan fennáll a nemi úton terjedő fertőzések veszélye, a nem tervezett terhességek kockázata, és ez egy határozottan megelőzhető dolog”.

Furcsa módon a most bevezetett oktatáspolitikát a kritikai fajelmélet dogmája vezérli.

A chicagói állami iskolák ugyanis közzétettek egy „méltányossági kimutatást”, amely kimondja, hogy „az oktatási tanács a diákok által tapasztalt számos egyenlőtlenség hatásának enyhítésére törekszik, mint amilyen a szexuális egészségügyi oktatáshoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférés”.

A nemi nevelési rendelkezés „programkomponensek” fejezetében a tankerület szerint „életkornak megfelelő lehetőségeket kínál beleegyezésen alapuló és egészséges szexuális kapcsolatok létesítésére, anatómia és fiziológia, a pubertás és serdülőkori szexuális fejlődés, nemi identitás és kifejezés, szexuális orientáció és identitás alapján, a szexuális egészség érdekében és a személyközi erőszakot elkerülendő”. 

Egy chicagói másodikos középiskolás szülője, Maria Serrano elmondta a Sun-Timesnak, hogy „a körzetnél elmentek otthonról

„Kérdem én, Úristen, hogyan lehet, hogy a Tankerület óvszert akar adni a gyerekeknek?” – mondta Serrano. „Ők még csak 10 évesek, 11-12 évesek. Gyerekek! Hogy gondolja a Chicagói Tankerület, hogy óvszert ad nekik?”

Az igazgatókat arra utasították, hogy amennyiben az iskolákban elfogy az óvszer, nyugodtan kérjenek többet a kormánytól.

A The Sun-Times megkérdezte a körzetet, miért célozzák meg a középiskolás gyerekeket a programmal. Fox szerint a döntést „a gyermekek fejlődésének megértése motiválta”.

Fox azt is elmondta, hogy a szexuális nevelés „méltányosság és igazságosság” kérdése, bár nem világos, hogy az óvszerek osztogatása milyen összefüggésben van ezekkel az eszményekkel.  A chicagói állami iskolák nem válaszoltak a The Federalist kérdéseire. 

Fotó: MTI/EPA/PAUL HILTON

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2021. július 10. 12:17
ha két tízéves lány szexel egymással, akkor mit csinálnak az óvszerrel?
rókabácsi
2021. július 10. 09:46
amcsi ész? a hímvessző rasszista! ezért rá kell húzni a gumit?
ujujuj
2021. július 10. 07:03
Ezzel kivételesen egyet értek, bár pont nem kritikai fajelméletileg. Hiába dugjuk a homokba a fejünket, a gettóban a 12 évesek rendszeresen dugnak. Nem normális dolog? Nem hát de attól még így van, és addig sem tragédia, ha nem potyognak nak agyba-főbe a csokiporontyok. Ha meg valamelyik mégsem dug, az elcseréli cigire meg lőszerre a többiekkel. Itthon is be lehetne vezetni bizonyos szubkultúrákban. Zsorzsibácsi, nyisd meg a varázserszényed.
Bell & Sebastian
2021. július 10. 00:46
Nem mindegy, hogy az összehasonlító kritikus fajelmélet jogi vagy oktatási vetületét vesszük elő, bár e kettő összefügg. Nem is szeretnék ebbe mélyebben belebonyolódni, inkább leírom, itt miről van szó. Ha a négerek közt bevett szokás, hogy 10 évesen már úgy kefélnek, mint a nyulak, osszunk nekik kotont, de kapjanak a fehérek is, ne legyenek kizárva a jóból, és hátha rákívánnak. Ugyanez másként. Ha a cigányoknál bevett szokás a gyerekházasság, amit el is hálnak, hogy finom legyek, akkor a lányoknál húzzunk egy határt 12 évnél, a fiúknál meg maximáljuk 18 évben, hogy kizárjuk az érdeklődő népes rokonságot. Ez az összehasonlító kritikai fajelmélet, ha van közte férgese, rohadjon meg a többi is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!