A „náci himnuszt” feliratozták a német himnusz alá Hollandiában

2021. július 02. 10:03

Botrányosra sikeredett az Anglia-Németország mérkőzés közvetítése az NPO holland közszolgálati televízióban.

2021. július 02. 10:03
null

Mint arról a Focus című német hetilap online oldala is beszámolt, a meccs elején, Németország nemzeti himnusza alatt a televízió képernyőjén a „náci himnusz” első versszakának szövege (Deutschland, Deutschland über alles) futott a képernyőn. Ez az a szövegváltozat, melyet a nemzeti szocialista időszakra utalva „náci himnusznak” is nevez az európai közbeszéd – írja a hirado.hu. 

Napjainkban már a Das Lied der Deutschen („A németek dala”) című vers harmadik versszaka Németország nemzeti himnusza. Eredeti változatában, a teljes versezettel 1922. augusztus 11-én a weimari köztársaság első elnöke tette meg első ízben hivatalosan is nemzeti himnusszá Fallersleben versét – írja a portál. Az 1933–1945-ig tartó években a versnek már csak az első szakaszát („Deutschland, Deutschland über alles” – Németország mindenek felett) énekelték, amit a nemzetiszocialista Horst Wessel-dallal egészítettek ki. 

Az NPO holland televíziós műsorszolgáltató kínos „tévedéséről” beszámolva a Focus kiemeli: az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjén a német himnusz alatt a harmadik versszak szövege („Egység, törvény és szabadság ...”) helyett az első versszak szövege („Németország, Németország mindenek felett...”) futott a képernyőn a német himnusz zenéjének játszása közben.

Az NPO bocsánatot kért a tévedésért: „A német himnusz élő feliratozásakor az Európa-bajnokság Anglia – Németország mérkőzésén

Ez az egyik feliratunk hibája. Elnézést kérünk a nézőktől, akiket ez zavart" – olvasható közleményükben.

Kép forrása: Twitter

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. július 06. 22:41
Szarjanak homokos drótkeféket a német fiúlányok és fingjanak szivárványos harcigázt!
rrrrrr
2021. július 03. 17:55
de vajon mit szolnak ehhez a hollandiai nemet multik? krrrrr :))))))
Öreg Palóc
2021. július 03. 10:27
Jaj, ezek a kedves, marihuánás, fapapucsos, mosolygós szélmalmosok, akik szintén végigrabolták Ázsiát, milyen kis gondatlanok ! :O :P :D
mokány
2021. július 03. 05:27
Internáci , Orwelli, birodalom működik itt a gyakorlatban. Bibliai hasonlat : A Szúnyogot kikanalazzák az italból, az elefántot (tevét), meg lenyelik. Amikor már a NATO -ban is politikai ügyosztály ( libernyák politikai tisztek) van,..... Eb ura fakó !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!