A Hamász támogatásával vádolják a holland külügyminisztert

2021. június 01. 20:35

Az ügyben rendőrségi vizsgálat is indult.

2021. június 01. 20:35
null

Kevesebb mint egy héttel holland külügyminiszteri kinevezése után Sigrid Kaag ellen rendőrségi vizsgálat indult a Hamas terrorszervezet pénzügyi támogatása miatt a Gázai övezetben — írja az Israel Hayom nyomán a Neokohn.

A Wilders-féle Szabadságpárt követelte, hogy a helyi rendőrség indítson vizsgálatot

Kaag ellen a Wilders-féle Szabadságpárt volt európai parlamenti képviselője tett hivatalos feljelentést a a holland büntető törvénykönyv 421. cikkére alapozta, amely „tiltja a terrorizmus pénzbeli támogatására szolgáló szándékos gyűjtést, objektumok megszerzését, birtoklását vagy finanszírozását”, és követelte, hogy a helyi rendőrség indítson vizsgálatot ellene.

A cikkből kiderül:

az újdonsült külügyminiszter – aki az elmúlt három és fél évben Hollandia külkereskedelmi és fejlesztési együttműködési minisztere volt – férje Dr. Anis al-Qaq, a Palesztin Hatóság korábbi vezető tisztviselője.

„Hollandia Kaag minisztériumán keresztül segély összeget utalt át egy palesztin civil szervezetnek, az „Unió Mezőgazdasági Munkabizottságának”. Ennek a civil szervezetnek több vezető tagja is részt vett a 17 éves Rina Shnerb 2019 augusztusában történt meggyilkolásában. A robbantásos merényletben Shnerb apja és testvére megsebesült. Miután bizonyítékot szolgáltattak a civil szervezetnek a Népi Front Palesztina Felszabadításáért terrorista csoporttal való kapcsolatáról, a holland kormány tagadta, hogy pénzt utalna a Mezőgazdasági Munkabizottság Uniójának.Végül azonban a holland kormány kénytelen volt beismerni, hogy gyilkosok fizetését finanszírozta” – foglalja össze az ügyet a portál.

A feljelentő Hartong szerint a holland rendőrség megfelelően reagált

Lényegében nincs információ arról, hogy a pénz hová kerül, ha egyszer már Gázába érkezett, ahol a Hámászhoz kötődő szervezetek kifinomultabbak az információk elrejtése terén, és kevésbé átláthatóak a nyugati pénzadományozók felé” – mondta Itai Reuveni az NGO Monitor izraeli megfigyelőcsoporttól. A feljelentő Hartong szerint a holland rendőrség megfelelően reagált, várják Kaag válaszát a vádakra.

 

Nyitóképen: Sigrid Kaag Brüsszelben 2017. november 10-én. Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01234567890
2021. június 02. 16:40
Megjelent az ELTE Történeti Intézetének háromkiváló tudósa @NDAP1945, @szeekely és @MayorAnna. Javasoltam felvételüket az MTA Történettudományi Intézetébe. Előrelátó, zseniális előrelátásuk megbabonázza a Mandinert, mindenkinek le kell borulniuk e 3 zseni előtt.
KötőDániell
2021. június 02. 11:11
Mert nincs egy Vadaiuk aki nem ért egyet. :P
01234567890
2021. június 02. 10:45
Megint együtt a három nyilasocska, @NDAP1945, @szeekely és @MayorAnna. Jó kis csapat, terjesztik a vérvádat, mintha a Völkischer Beobachtert idéznék a "fénykorából".
01234567890
2021. június 02. 10:45
Megint együtt a három nyilasocska, @NDAP1945, @szeekely és @MayorAnna. Jó kis csapat, terjesztik a vérvádat, mintha a Völkischer Beobachtert idéznék a "fénykorából".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!