Varga Judit: Visszavertük a vakicinaellenes támadásokat

2021. május 11. 16:21

„A magyar kormány  kezdettől fogva hangsúlyozta, hogy az oltás nem politikai kérdés, ezért elutasítunk minden politikai indíttatású támadást a hatásos és biztonságos oltóanyagokkal szemben” – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az egyik közösségi oldalon közzétett üzenetében kedden.

2021. május 11. 16:21
null

„A magyar kormány  kezdettől fogva hangsúlyozta, hogy az oltás nem politikai kérdés, ezért elutasítunk minden politikai indíttatású támadást a hatásos és biztonságos oltóanyagokkal szemben” – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az egyik közösségi oldalon közzétett üzenetében kedden.

Vakcina is vakcina közt nem lehet válogatni

Varga Judit az uniós tagállamok általános ügyekért felelős minisztereinek brüsszeli tanácsülését követően közzétett üzenetében kijelentette: „amikor emberi életek vannak veszélyben, nem megengedhető, hogy politikai alapon válogassunk vakcina és vakcina között. Biztosak voltunk abban, hogy úgy tudjuk a legtöbb emberéletet megmenteni, ha mindent megteszünk azért, hogy a legtöbb vakcina rendelkezésre álljon” – fogalmazott.    

Elmondta, Magyarország mára első Európában az átoltottság tekintetében.

Vakcina van, mindenkit képesek vagyunk beoltani

A cél, hogy Magyarország mihamarabb elérje az 5 millió oltottat – közölte. Tájékoztatása szerint az Általános Ügyek Tanácsa ülésén az uniós oltási helyzet mellett szó volt a rezsicsökkentés kérdésköréről is. Elmondta: az ülésen világossá tette, hogy a magyar kormány nem támogat semmilyen kezdeményezést, ami növelné a lakossági energiaárakat.    

Megvédjük a rezsicsökkentést” – fogalmazott.  

„Továbbra is elvárjuk, hogy a 2021-es jogállamisági jelentés pártatlan, valós tényeken alapuló, a magyar kormány álláspontját is magában foglaló beszámoló legyen” – fogalmazott. A magyar kormány mindig nyitott marad a párbeszédre, hogy az egyoldalú és félrevezető tájékoztatás helyett egy őszinte és a kölcsönös tiszteleten alapuló véleménycsere alakuljon ki – tette hozzá Varga Judit.  

Egy másik bejegyzésében arról is tájékoztatott, hogy a tanácskozás margóján találkozott Didier Reynders igazságügyért felelős uniós biztossal, akivel megosztotta a korábbi, Magyarországot alaptalanul bíráló jogállamisági jelentéssel kapcsolatos aggályait. Emlékeztetett: az Európai Bizottság még áprilisban tett ígéretet arra, hogy az idei jelentésük minden tagállamot egyenlő mércével mér majd, kitérve a megítélésük szerint pozitív tagállami fejleményekre is.    

 hogy a tanácskozás margóján találkozott Didier Reynders igazságügyért felelős uniós biztossal, akivel megosztotta a korábbi, Magyarországot alaptalanul bíráló jogállamisági jelentéssel kapcsolatos aggályait. Emlékeztetett: az Európai Bizottság még áprilisban tett ígéretet arra, hogy az idei jelentésük minden tagállamot egyenlő mércével mér majd, kitérve a megítélésük szerint pozitív tagállami fejleményekre is.    

(Facebook, MTI)

Fotó: Varga Judit, Facebook

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Somaa
2021. május 12. 13:04
Sem támadás, sem vakcinaellenes vagy oltásellenes álláspont sincs, csak a beteg náci hazug agyhelyeteken a koponyaűri foslében idióták... A kínai és orosz vakcina elleni VÉDEKEZŐ magatartás az van... nagyon is helyesen! Ezt vakcinaellenes támadásnak, ill oltásellenességnek nevezni szánalmas átlátszó, demagóg hazug náci ruszki seggnyaló csúsztatás...
geyza1947
2021. május 12. 08:25
Amikor már egy kormány az egyik csúcs miniszterét használja napi szinten propaganda gyártásra akkor már nagy a baj, mert elfogytak a "hiteles" emberei.
dick52
2021. május 11. 21:27
Bravo Miniszter asszony!
Mirákulóziai Mikmuk
2021. május 11. 20:51
Én nagyot csalódtam Varga Juditban. Oltáskényszert csináltak, diszkriminációt. Megy a zsarolás minden csatornán. Sajnos, az igazságügyminiszter is támogatja az oltászsarnokságot. Az oltások mellékhatásait is teljesen a szőnyeg alá söpörték. Szerintem sok fideszre szavazó nagyon csalódott.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!