Varga Judit: Elvárjuk, hogy a 2021-es jogállamisági jelentés tartalmazza a magyar álláspontot

2021. május 11. 14:33

A magyar kormány nyitott marad a párbeszédre az igazságügyi miniszter szerint.

2021. május 11. 14:33
null

Didier Reynders igazságügyért felelős uniós biztossal találkozott Varga Judit. Az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán írt bejegyzése szerint a korábbi – Magyarországot bíráló – jogállamisági jelentéssel kapcsolatos aggályokat beszélte meg Reynders-el. Varga Judit emlékeztet: a Bizottság még áprilisban tett ígéretet arra, hogy az idei jelentésük minden tagállamot egyenlő mércével mér majd.

– szögezte le, hozzátéve: a magyar kormány nyitott marad a párbeszédre.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2021. május 11. 20:02
Szt-tiszt lll/2 besorolású komcsi besúgó Avas vezető édes apa után ehhez hasonló kijelentéseket tenni kicsit hitetlen, igaz Jutka nem tehet róla hogy az apja besúgónak állt! De az a bizonyos hócipő már tele van, hogy a mai kormányban szinte mindenki ezer szállal kötődik a komcsikhoz! Ha másért nem is de ezért lekell váltani őket!
Agricola
2021. május 11. 16:50
"Továbbra is elvárjuk, hogy a 2021-es jogállamisági jelentés pártatlan, valós tényeken alapuló, a magyar kormány álláspontját is magában foglaló beszámoló legyen” A híres Seneca Rómából már 2000 éve ismerte ezt a jogelvet: Audiatur et altera pars, azaz meg kell hallgatni a másik felet is.
Rocktoberi
2021. május 11. 16:42
A EU úgy épül fel jogilag, hogy a legfontosabb kérdésekben az ET, állam és kormányfők tanácsa dönthet, méghozzá egyhangú szavazással. Az EP megpróbált az alapszerződéses jogokkal, szerződésekkel szemben plussz hatalomhoz jutni a kormányfők és azok nemzeti parlamentjei rovására. Ez a lopakodó jogalkotás pont a jogállami kereteket rúgja fel.
Rocktoberi
2021. május 11. 16:39
Az internacionalista szocialisták, liberálisok önkényes jogállami felfogásukat próbálják, akár erőszakkal is, ráerőltetni azokra akik velük nem egy táborban vannak. A jogállam kereteit szabad választásokon a választópolgárok által megválasztott törvényhozás a törvényeken keresztül jelöli ki. A nemzetállamon kívüli erők ezeket a kereteket nem szabhatják meg. Ha a választópolgárok többsége ezeket a kereteket nem találja megfelelőnek, akkor a következő törvényhozási választásokon olyan politikai erőket hozhat többségben, akik ezeket a kereteket megváltoztathatják. Remélem a következő uniós választásokon többen leszünk olyanok akik az internacionalista szocialista, liberális felfogású jogállami kereteket támogatókat elutasítják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!