Bevették az EU fővárosát: Belgiumban is sikerült elérni a célt a székely petícióhoz

2021. május 07. 21:08

Belgiumban is összegyűlt a kellő számú aláírás a székely petícióhoz, így összesen tizenegy országban sikerült elérni a törvényben meghatározott limitet.

2021. május 07. 21:08
null

Az aláírásgyűjtés utolsó napján a tizenegyedik európai uniós államban, Belgiumban is sikerült elérni a célt a székelyek európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezéséhez – írja a Magyar Nemzet. Pesty László kampányfőnök hétfőn beszélt arról, hogy csapatával május 7-e éjfélig folytatják a harcot.

A flamand barátaink is egész éjszaka dolgoztak. Vitték a prímet, a belga eredmény nagy része egyértelműen nekik köszönhető”

– mondta.

Az aláírásgyűjtés határideje pénteken éjfélkor lejár, így a számok jelenlegi állása szerint szinte lehetetlen, hogy újabb európai uniós államban teljesítsék a célt. Ezzel együtt a székely petíció várhatóan érvényes és eredményes lesz, hiszen az egymillió aláírás már korábban összegyűlt, Belgium mellett Horvátországban, Írországban, Lettországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Svédországban lett meg a kellő számú szignó.

Röviden megjegyzem

Amennyiben a kezdeményezés érvényes és eredményes, a tagállamok őshonos nemzeti kisebbségei alanyi jogon pályázhatnak európai uniós támogatásokra.

Nyitókép: Írdalá.hu

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2021. május 08. 13:15
Gratulálok! Ez esetben, remélem azt is jelenti, de kétlem, hogy innentől kezdve nem tartanak igényt a magyar adó forintokat ,ha már jogot szereztek az Eu-s támogatások elnyerésére!
teljesenertelmetlen
2021. május 08. 09:29
Gratulálunk, hatalmas siker! Köszönet Pesty Lászlónak, hogy felvállalta ezt a hatalmas munkát!
balbako_
2021. május 08. 08:26
A tagországok lakosai le vannak szarva az EU-ban. Csak a migránsok.
Armageddon
2021. május 08. 08:07
2020. dec. 31. De nálunk minden meccs addig tart, amíg meg nem nyerjük. ( Orbán Viktor)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!