Özönlenek Belgiumból az online aláírások a székely petícióhoz

2021. május 03. 15:56

Könnyen lehet, hogy Belgium lesz az utolsó olyan európai uniós állam, ahol összegyűlik a jogszabályban meghatározott aláírás mennyisége.

2021. május 03. 15:56
null

Néhány nap alatt több ezren csatlakoztak a székelyek európai uniós aláírásgyűjtő kezdeményezéséhez Belgiumból – írja a Magyar Nemzet. Ha a következő napokban, a péntek éjféli határidőig ilyen ütemben futnak be a szignók, akkor könnyen lehet, hogy Belgium lesz az utolsó olyan európai uniós állam, ahol összegyűlik a jogszabályban meghatározott aláírás mennyiség.

Pesty László a kampánnyal kapcsolatban elmondta: május 7-e éjfélig folytatja a harcot.

Szeretnénk ennek a 15 hónapos maratonnak a véghajrájában kipipálni az Európai Unió fővárosát”

– fogalmazott. 

Mint kifejtette: a flamand-vallon ellentéttel terhelt, de igazán magas életszínvonallal megáldott országban a flamandok voltak fogékonyabbak a székelyek üzenetére. Hozzátette: a feltételek teljesültek, így mindenképpen érvényes lesz a kezdeményezés. Úgy véli, a jóval több mint egymillió online aláírás, és a – hét helyett – tíz sikerre vitt ország okán „van okunk büszkének lenni”.

Pesty László arra kért mindenkit, hogy írja alá a kezdeményezést. Ezt megtehetik erre a linkre kattintva: Írdalá.hu.

Fotó: Írdalá.hu 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2021. május 03. 20:49
Nem kell elfelejteni, hogy a flamandok katolikusok, szemben az egykor protestáns hollandokkal, a vallonok protestánsok, szemben az egykor katolikus franciákkal.
pausits ferenc
2021. május 03. 18:49
Szuper . Talán jó lenne ha a tisztelt erdélyi honfitársaink is csinálnának valamit Pl szavazni kellene néha .
mokány
2021. május 03. 17:29
Pro Patria et Libertate.
nempolitizálok
2021. május 03. 17:18
Bravó. Nem kis munka volt. Gondolom, Soros "civil" szervezetei nem sok segítséget nyújtottak ehhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!