Összeverekedett a moldáv főváros tanácsa

2021. április 05. 14:57

Egy zonális városrendezési terv megszavazása miatt tört ki a dulakodás.

2021. április 05. 14:57
null

A Moldovai Köztársaság fővárosában, Kisinyovban (Kisjenő) a városi tanács ülésén szavaztak a tervről, az azzal egyet nem értő Akció és Szolidaritás Párt (PAS) képviselői pedig meg akarták akadályozni az álláspontjuk szerint törvényellenes és a korrupciónak sugárutat nyitó terv megszavazását – írja a Főtér.

Az ülésen parázs vita alakult ki, mely a videófelvétel tanulsága szerint hamar dulakodásba torkollott. Az ülést az indulatok ellenére rendben levezényelték, a a vitatott tervet pedig megszavazták.

A portál emlékeztet: Moldovában feszült a hangulat a koronavírus miatt, Maia Sandu, az ország Európa-barát elnöke ugyanis fel akarja oszlatni a parlamentet, hogy előrehozott választásokat szervezzenek, az oroszbarát Igor Dodon azonban sikeresen életbe léptetett egy két hónapos sürgősségi állapotot, amikor is nem lehet feloszlatni a parlamentet.

Nyitókép: YouTube

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2021. április 06. 10:46
Náluk még van vér a pucában.:-)
Mirtilla
2021. április 06. 09:49
Klaus Iohannis nekik osztogassa a jótanácsait, ne a magyaroknak !
Tehetős Totó
2021. április 06. 05:03
Chisinau az: echte dákoromán település...Csak tudnám, hogy a latinok, hogy keveredtek oda... Csak nem "hátulról orozva szamarát"...s a megbecstelenített mindegyre tovább lépett...
Burmin
2021. április 05. 20:24
Vicc !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!