Oroszország nem ajánlja, hogy Ukrajna belépjen a NATO-ba

2021. április 09. 14:29

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő felszólította Kijevet, hogy tanúsítson felelősségteljes magatartást.

2021. április 09. 14:29

Ukrajna elméleti NATO-csatalakozása a feszültség nagyfokú növekedéséhez vezetne az ország délkeleti részén, és visszafordíthatatlan következménnyel járna az ukrán államiságra nézve – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Zaharova ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek arra a keddi nyilatkozatára reagálva jelentette ki, miszerint a Donyec-medencei konfliktusnak csak az vethet véget, ha Ukrajna belép a NATO-ba. A szóvivő felszólította Kijevet, hogy tanúsítson felelősségteljes magatartást, és végre lásson hozzá a minszki megállapodásban foglalt kötelezettségvállalásainak teljesítéséhez.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SwordFish
2021. április 09. 23:16
Ki kell lépni sűrgősen a NATO-ból, mert az aljas háttérhatalom bele fog rángatni minket a világháborúba!
gyaloggos
2021. április 09. 15:53
EDDIG SEM volt ez kérdés, hogy NEM, NAGYON NEM AJÁNLOTT Ukrajna NATO-hoz történő csatlakozása ! EDDIG SEM UKRAJNÁN múlott ez azonban, és ezután sem rajtuk múlik, a NATO meg bizonyára továbbra is elzárkózik attól, még a lehetőséget is kizárván!
monuskaroly
2021. április 09. 15:27
Minket még egyszer nem ugraszthatnak az oroszok ellen!!! NATO ide, NATO oda, Ukrajna miatt nem keveredhetünk háborúba. Viktor élete legnehezebb döntése előtt állna, ha ez napirendre kerülne.
pausits ferenc
2021. április 09. 15:22
Vajon USA mit szólna Orosz katonai bázisokhoz Kubában Kanadában Mexikóban? Költői kérdés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!