Exit poll: Boriszov pártja áll az első helyen a bolgár választáson

2021. április 04. 20:18

A jobbközép irányzatú Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért a felmérések szerint 25 százaléknyi szavazatot kapott, ami jóval kevesebb, mint a négy éve elért 33,5 százalékos eredménynél.

2021. április 04. 20:18

Bulgáriában a szavazatukat leadók kikérdezésén alapuló jelentések szerint az eddigi vezető kormánypárt, a jobbközép irányzatú Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) áll az első helyen a vasárnapi parlamenti választáson, de a korábbinál gyengébb eredménnyel.

Az exit poll szerint a párt mintegy 25 százaléknyi szavazatot kapott, ami jóval kevesebb, mint a négy éve elért 33,5 százalékos eredménye. Bojko Boriszov miniszterelnökre kemény tárgyalások várnak az újabb kormánykoalíció létrehozásához – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.   

Boriszov tíz éve játszik domináns szerepet az országban, de most kevés természetes szövetségese van a pártok között, amelyek elutasítják az együttműködést a GERB-bel. Többhetes koalíciós tárgyalások várhatóak, de nem lehet kizárni a választások megismétlését sem. Ez azért okozna nagy gondot, mert a törvényhozás jóváhagyása nélkül az ország nem férhet hozzá az Európai Unió gazdasági helyreállítási alapjához. A 61 éves Boriszov népszerűsége a kormányzatát ért korrupciós vádak miatt csökkent.

A bolgár választásról írott elemzésünket itt olvashatja.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2021. április 05. 01:14
Csak simán korrupció? Semmi színes névre nem telik már? Fáradnak az ügynökök.
pot_ember
2021. április 04. 20:39
Nem kellett volna átjátszani a vakcinákat a gazdagabb eus országoknak.
fatman
2021. április 04. 20:34
Nem lesz egyszerű...
Crusader
2021. április 04. 20:30
Éljen a jobboldal, mindenhol!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!