Dárdai Pál elkapta a koronavírus fertőzést

2021. április 15. 12:13

Dárdai Pál vezetőedző, segítője Admir Hamzagic és a Hertha csatára, Dodi Lukebakic is elkapta a koronavírust – tájékoztatott a csapat csütörtökön.

2021. április 15. 12:13
null

Pozitív lett Dárdai Pálnak, a német labdarúgó Bundesligában szereplő Hertha BSC magyar vezetőedzőjének koronavírustesztje. Rajta kívül segítője, Admir Hamzagic és a csatár Dodi Lukebakio is elkapta a vírust – jelentette be csütörtökön a berlini klub. Mindhárman tünetmentesek, és otthoni karanténba kerültek.    

Mivel a másik edző, Andreas Neuendorf is kontaktszemélynek minősül, és karaténba kényszerül, ezért Arne Friedrich sportigazgató, akinek van megfelelő edzői végzettsége, készíti fel az együttest a Mainz – Szalai Ádám csapata – elleni fontos idegenbeli bajnokira. A csapat elkülönítés alatt van, a tervek szerint a vasárnapi összecsapás megtartható. A Hertha létesítményeit fertőtlenítik.    

A klub jelezte, hogy a játékosok és az edzői stáb mellett a csapatvezetés is karanténba vonul, az erre kijelölt negyedet csak az edzések idejére hagyhatják el.

Ez az elkülönítés a tervek szerint április 28-ig tart. Így lehetőség nyílik a tréningek folytatására és a következő meccsek megtartására. A Hertha jövő szerdán a Freiburgot fogadja, majd szombaton a Schalke gárdájához látogat.    

„Miután egyeztettünk az egészségügyi felelősökkel, már a válogatott szünetek előtt szigorítottuk a higiéniai előírásokat, így például naponta gyorsteszteket végeztünk” – nyilatkozott Friedrich.    

A kiesés elleni küzdelemben a 29. forduló előtt a Mainz a 14., és két ponttal szerzett többet, mint a 15. Hertha, és a 16. Bielefeld. A 17. Köln 23 pontos.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA pool/Clemens Bilan

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. április 15. 23:38
Tetves migránsok.
DonCiccio
2021. április 15. 19:22
Egy kiesés ellen küzdő Bundesliga csapat edzőjének egészségi állapota miért érdekes? A Torino az olasz Serie A, a Huesca a spanyol La Liga 1 kiesés ellen küzdő csapatai, (hasonlóan mint a Hertha), tudhatnánk valamit az edzők egészségi állapotáról?
kunfia
2021. április 15. 16:50
Mainz-Hertha 1-es. 2,37 az odds a BET365ön.
szandi-mandi
2021. április 15. 16:29
Profik vagyunk, az egyik vírus jön, másik elmegy. Térdelünk, profin nyilatkozunk, sztárok vagyunk. (Ki merészelt füttyögni ott a lelátón?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!