A Szuperliga létrehozói „nyomulnak tovább”

2021. április 21. 10:09

A Juventus elnöke azt nyilatkozta, hogy az alapítók vérszerződést kötöttek.

2021. április 21. 10:09
null

Andrea Agnelli, a Juventus elnöke a La Repubblica című olasz napilapnak megerősítette, hogy az ESL létrehozói nem visszakoznak. „Vérszerződést kötöttünk, és nyomulunk tovább. Ennek a projektnek továbbra is megvan minden esélye arra, hogy százszázalékosan sikeres legyen” – közölte az ESL alelnöke a Szuperliga vezetőségének keddi ülése előtt.  Hozzátette: „Nem akarunk ártani a nemzeti bajnokságoknak, és a klubok teljesen önszántukból csatlakoztak”.

Agnelli kifejtette, súlyos következményei lehetnek annak az UEFA-reakciónak, mely szerint az érintett egyesületeket kitiltják a hazai és nemzetközi sorozatokból. „Ez komoly túlkapás lenne. Ez a fenyegetés törvényellenes, és nemcsak az UEFA monopóliumát jelezné, hanem már diktatúrára utalna” – tette hozzá.

Mint arról korábban beszámoltunk, tizenkét európai futballklub megállapodott a régóta rebesgetett európai szuperliga létrehozásában. Az UEFA és a FIFA fenyegetéssel válaszoltak az Európai Szuperliga tervére, és a kérdésben Orbán Viktor is megszólalt.

A döntés azonban úgy tűnik, hogy mégsem volt annyira jó ötlet. Az alapító klubok sorra jelentik be, hogy visszavonják a csatlakozásukat, miután nagy ellenállásba ütközött a döntésük. Elsőként a Chelsea és a Manchester City jelentette be a távozását, később az egész angol Premier League lelépett.

(MTI)

Címlapképen: A Szuperliga ellen tüntető rajongók

Kép forrása: AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. április 21. 13:32
"a kérdésben Orbán Viktor is megszólalt." Túllépve a hatáskörén. Nem Futbólia miniszterelnöke, és nem is Cornerlandé. Neki is tetszene egy szuperliga a kertje végében. Csak hát ahhoz nem futballakadémiai szint kellene.
cutcopy
2021. április 21. 12:09
Már pedig a superliga játékosai nem nagyon akarják elfelejteni honnan jöttek, nem zárnák ki egykori nevelőegyesületeiket..
Gullwing
2021. április 21. 12:06
Eddig is rengeteg pénzt kaptak a bl-ből de rájöttek hogy lehet még többre szertenni. Mint a kopó ami szagot fogott.
olajfa1
2021. április 21. 11:46
Akkor lehet, hogy az lesz ennek a vége, hogy a Juve1 fog játszani a Juve2-vel a "szuperkupáért"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!