Leléptek a Premier League csapatai is a Szuperligából

2021. április 21. 07:53

Úgy tűnik, a labdarúgó-lázadás rövid életű volt.

2021. április 21. 07:53
null

Az Európai Szuperligában (ESL) részt vevő mind a hat angol Premier League-csapat hivatalosan visszalépett, az esetről beszámolt a Nemzeti Sport is. A Manchester City volt az első klub, amely hivatalosan is visszalépett, a Chelsea másodikként jelezte szándékát. Ezt követően a másik négy csapat - az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham - is követte példájukat. A 12 csapatos Európai Szuperliga megalakítását vasárnap jelentették be, de a tervet széleskörű ellenérzés fogadta.

Szánják, bánják

A Liverpool azt közölte, hogy a tervezett szakadár ligában való részvételüket megszüntették. A Liverpool csapatkapitánya, Jordan Henderson a közösségi médiában megírta, hogy csapata kollektív álláspontja szerint nem akarják, hogy a Szuperliga létrejöjjön. „Nem tetszik nekünk, és nem akarjuk, hogy megtörténjen” - állt az üzenetben, amelyet több liverpooli játékostársuk is közzétett.

Az Arsenal nyílt levélben kért bocsánatot a szurkolóitól, és azt közölte, hogy „hibát követett el”, hozzátéve, hogy a szurkolók és a „szélesebb futballközösség” meghallgatása után visszalép.

A Manchester United közölte, hogy nem vesz részt a szuperligában. Mint írták: „Figyelmesen meghallgattuk a szurkolóink, az Egyesült Királyság kormánya és más fontos érdekelt reakcióit. Továbbra is elkötelezetten dolgozunk másokkal a labdarúgás világában, hogy fenntartható megoldásokat találjunk a futballra váró hosszú távú kihívásokra”

A Tottenham elnöke, Daniel Levy azt mondta, hogy a klub sajnálja a javaslat által okozott „aggodalmat és zaklatottságot”. Csatlakozásukat a következőképpen indokolták: „Fontosnak tartottuk, hogy klubunk részt vegyen egy lehetséges új struktúra kidolgozásában, amely a biztosabb pénzügyi fenntarthatóságra törekedett. Úgy gondoljuk, a sportágnak rendszeresen felül kell vizsgálnia a versenysorozatait annak érdekében, hogy a labdarúgás folyamatosan fejlődjön, és szerte a világon lázba hozza a rajongókat.”

A Chelsea közölte, hogy volt idejük átgondolni a helyzetet, amely után úgy döntöttek, hogy a Szuperligával kapcsolatos tervekben való részvételük nem felel meg a klub, a szurkolók és a széles futballközösség érdekeinek.

Egyre kevesebben vannak a Szuperligában

A Szuperligában hat angol csapat vett volna részt a spanyol Atlético Madrid, az FC Barcelona és a Real Madrid, valamint az olasz AC Milan, az Internazionale és a Juventus mellett. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lett volna. Az ESL elnökének Florentino Perezt, a Real Madrid elsőszámú vezetőjét választották meg.

A tervet az Egyesült Királyságban elítélték a szurkolók, a futballhatóságok és a kormány miniszterei, akárcsak Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), valamint a ligaszövetségek Európa-szerte.

Kép forrása: Paul Ellis / AFP

 (MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2021. április 21. 08:55
A Tottenham sikeres voltm a bajnokságban: megszabadult Mourinhotól.
Mich
2021. április 21. 08:40
Egy amerikai spekuláns banda rá akarta tenni a kezét a legjobb európai csapatokra, azt kihasználva hogy azok a covid miatt gazdaságilag bajban vannak. (Ez hasonlít arra, ahogy Soros ígért hitelt az EU-nak...) De ráfaragtak, gratulálok!
tolan
2021. április 21. 08:40
A focit nem lehet amerikanizálni...
Petkó Zsigmond
2021. április 21. 08:35
Egyszerű. Hírét vették, hogy a Patás összevonta a szemöldökét. Libsiknek: ti pusztán nem tudjátok elképzelni, hogy mennyivel többször van igaza egy normális embernek, mint nektek. Ezért futtok minduntalan lukra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!