Lelőttek három újságírónőt Afganisztánban

2021. március 02. 20:00

A gyilkosságok célzatosak és előre megtervezettek voltak.

2021. március 02. 20:00
null

Dzsalálábád városában agyonlőttek három nőt, akik az Enikas TV csatornának dolgoztak – közölte a BBC. A 18 és 20 év közötti áldozatokat két külön, de összehangolt támadásban végezték ki. A lövöldözésben megsérült egy negyedik nő is, akit viszont sikerült időben kórházba szállítani.

A fő támadót a rendőrség menekülés közben elfogta, a többieket még keresik. Az elfogott merénylő a rendőrök közlése szerint a tálibok közé tartozik, viszont az említett csoport tagadja, hogy bármi köze lenne az esetekhez.

Afganisztánban célzott merényletek hulláma ütötte fel a fejét, miután az Egyesült Államok elkezdte kivonni az az ott állomásozó katonai csapatait. Ashraf Ghani afgán elnök még korábban azt mondta, hogy nem tart attól, hogy a tálibok visszaveszik az ország feletti irányítást. Mint mondta: „A kormány nem fog összeomlani”.

Címlapképen: Az egyik áldozat. Kép forrása: AFP, Noorullah Shirzada

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2021. március 03. 08:59
Van új indok, hogy visszamenjenek az amcsik és exportálják tovább a demokráciát.
civis72
2021. március 02. 23:07
Milyen jó hogy az USA kitömte pénzzel a tálibokat
zara
2021. március 02. 22:24
és ez miért hir Magyaro.on? minden nap lelőnek ... engem inkább az érdekel mikor vonjuk ki a magyar katonákat...ablakon kidobott pénz az egész...
vastaps
2021. március 02. 21:06
...a foton jobbra elol: Dr. Prof. Abdul Rusuff Paracethamol. Kivalo orvos , es maszkviselo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!