Többen meghaltak az Egyesült Államok déli részén pusztító tornádók miatt

2021. március 26. 17:54

Otthonok százai váltak lakhatatlanná, miután csütörtökön több tornádó söpört végig az Egyesült Államok déli államain, különösen erősen sújtva Alabamát.

2021. március 26. 17:54
null

Az alabamai Calhoun megyei seriff a The Hill című hírportálnak elmondta, hogy az államban legalább öt ember halálát okozták a viharok. Négyen Ohatchee-ben haltak meg, egy ember pedig Wellingtonban vesztette életét. Matthew Wade elmondta, hogy az elhunytak közül hárman egy család tagjai voltak.

– fogalmazott a seriff. Az alabamai Florance város hatósága arról számolt be, hogy egy rendőrtisztet villámcsapás ért, miközben úttorlaszokat próbált kihelyezni a viharban. A rendőrt kórházba szállították. A Georgia állambeli Coweta megye tűzoltóparancsnoka, Pat Wilson az egyik helyi hírügynökségnek azt mondta, hogy körzetükben csütörtök este egy ember vesztette életét a zord időjárás következtében. Az Associated Press hírügynökség jelentése szerint a megyét éjfél körül érte el egy tornádó. A CNN amerikai hírtelevízió pénteki beszámolója szerint 23 tornádóról érkezett bejelentés Georgia, Alabama, Tennessee, Kentucky és Mississippi államokból, és a vihar legalább 10 millió embert érintett. Kay Ivey, Alabama republikánus kormányzója az állam 67 megyéjéből 28-ban rendkívüli állapotot hirdetett.

(MTI)

Címlapkép: Tornádó. Fotó: MTI/EPA/Dan Anderson

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laudaricus
2021. március 27. 14:58
Könnyűszerkezetes házakról van szó (faházakról). Vidéken szinte mindenki abban lakik, nem is beszélve az elővárosokról. Elvileg a pince menedéket nyújthat, de ezek szerint sok helyen ez se volt meg...
Alexis de Tocqueville
2021. március 27. 11:12
Kellett megválasztaniuk Demens Apókát. Ja, hogy nem is választották meg...
Armageddon
2021. március 27. 10:22
USA belügy, megoldják.
Krupp Skya
2021. március 27. 07:45
Banán köztársaságban ez így működik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!