Két hónappal tovább marad a Nemzeti Gárda Washingtonban

2021. március 10. 07:44

A törvényhozás épületének januári ostroma óta a Nemzeti Gárda tagjai is védik a biztonsági okokból ideiglenesen elkerített objektumot.

2021. március 10. 07:44
null

Két hónappal meghosszabbították a Nemzeti Gárda mintegy 2300 tagjának washingtoni jelenlétét, ez a Capitolium biztosítására kirendelt jelenlegi 5200-as létszám kevesebb mint fele – jelentette be az amerikai védelmi minisztérium. A törvényhozás épületének januári ostroma óta a Nemzeti Gárda tagjai is védik a biztonsági okokból ideiglenesen elkerített objektumot.

– közölte a Pentagon, miután Lloyd Austin miniszter jóváhagyta az egészen május 23-ig szóló kiterjesztést a lehetséges fenyegetések kockázatára tekintettel. A tájékoztatás szerint a kivezényelt gárdisták létszámának folyamatos csökkentésén fognak dolgozni, amint azt a körülmények lehetővé teszik.

Több névtelenséget kérő tisztségviselő is arról számolt be a Reuters brit hírügynökségnek, hogy nem tud olyan titkosszolgálati információkról, amelyek indokolnák a Nemzeti Gárda nagyfokú jelenlétét.

mutatott rá John Kirby, a védelmi tárca vezető szóvivője.

Január 6-án Donald Trump akkori elnök több száz feldühödött híve erőszakkal behatolt a Capitoliumba, és csak több óra alatt sikerült őket eltávolítani az épületből. Az ostrom során öten életüket vesztették. Az incidens miatt meg kellett szakítani a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményének véglegesítését. A szövetségi ügyészség több mint háromszáz ember ellen emelt vádat az ostrom miatt, köztük volt az Oath Keepers és a Three Percenters nevű szélsőséges milíciacsoportok több tagja is.

(MTI)

Fotó: A washingtoni Capitoliumot őrzik a nemzeti gárda katonái 2021. március 4-én. MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. március 10. 11:18
Állandó munkásőrség Biden Pelosi párosnak..? Beszartak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!