Hidvéghi Balázs: az Európai Néppárt balra tolódik, folyamatosan veszíti el karakterét

2021. március 03. 17:04

Az Európai Néppárt (EPP) balra tolódik, folyamatosan veszíti el karakterét. A Fidesz véleménye szerint ideje lenne, hogy a pártcsoport visszatérjen a Nemzetek Európája koncepcióhoz, és elfogadja: a hagyományos kereszténydemokrata értékeknek helye van az európai politikában – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Brüsszelben szerdán.

2021. március 03. 17:04
null

Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva elképesztőnek nevezte, hogy a koronavírus-járvány közepette a járvány leküzdésében való tevékeny szerepvállalás helyett az EPP EP-frakciója alapszabálya módosításával van elfoglalva. Kiemelte, a pártcsoporton belül egyre több szavazás és döntési helyzet esetében

nehéz megkülönböztetni az Európai Néppárt álláspontját a szocialista, vagy a liberális EP-frakciók álláspontjától.

Nem bátor, nem határozott az EPP vezetése. Sodródik az eseményekkel. Fontos jelzés kellene, hogy legyen a pártcsoport vezetése számára, hogy az EPP folyamatosan gyengült az elmúlt években – jelentette ki.  Szavai szerint a Fidesz EP-képviselői számára elfogadhatatlan, hogy megváltoztatva a működési szabályzatot a frakció képes legyen elnémítani a magyar képviselőcsoportot.

A fideszes képviselők ezért döntöttek úgy, hogy kilépnek az Európai Parlament néppárti frakciójából

– emelte ki a képviselő.    

„Elfogadhatatlan, hogy az EPP-frakció korlátozni kívánja bizonyos tagjainak jogait és lehetőségeit. Elfogadhatatlan, hogy meg kívánnak fosztani a jogosítványaink egy részétől csak azért, mert nem mindenben értünk egyet” – fogalmazott.    

A képviselő fontosnak nevezte a pártcsoport értékrendje körüli, jó ideje folytatott vitát,

azonban – mint közölte – az EPP EP-frakciója gyáván megfutamodott a vita elől. Kijelentette: a Fidesz EP-képviselőinek a magyar emberek képviselete a fontos. A képviselőcsoport ezért megkezdett európai parlamenti munkájához olyan megoldást fog találni, amely a legjobban biztosítja, hogy a magyar érdeket, a magyar emberek véleményét képviselni tudja. A Fidesz EP-képviselői továbbra is ki fognak állni azokért az értékekért, amelyek sikeressé tehetik Európát, amelyek sikeressé teszik Magyarországot is – tette hozzá Hidvéghi Balázs.    

Az Európai Néppárt európai parlamenti csoportja szerdán szavazta meg a frakció alapszabályát módosító tervezetet.

A módosítás többek között lehetővé teszi az egyéni tagság megszüntetése mellett egy egész csoport tagságának felfüggesztését, illetve kollektív megszüntetését is kellő indokok alapján, a pártcsalád alapszabályának legsúlyosabb megsértése esetén.

(MTI)

Fotó: Hidvéghy Balázs, Facebook

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2021. március 05. 13:22
EPP sajtófőnöke: "senki sem akarja a saját világképét a párton belül másként gondolkodókra ráerőltetni. " Hát persze, hogy nem! furiferitől tanulják, vagy ő tőlük?
luzitanxaver
2021. március 04. 10:15
"Nem bátor, nem határozott az EPP vezetése. Sodródik az eseményekkel." A bátorság és a határozottság az EPP-vel kapcsolatban nagyjából egy évtizede fel se merül. Kivéve, ha a saját genezisükkel szemben, valamint az európai államok államiságának felszámolása érdekében, külső (politikai és gazdasági) érdekek nyomása alatt kell "bátorságot" mutatni. A sodródás nagyon régóta tart, de ez olyan minőségű emberanyaggal, aminek Weber meg Herr Tusk az élcsapata, miért is lenne meglepő?
Csubszi
2021. március 03. 21:58
Anéárt politikai ribanc lett és lefeküdt a baloldalnak. Jobb elhagyni a süllyedő hajót!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!