Egymilliárd vakcinát is gyárthat idén a Sinopharm

2021. március 03. 19:06

Tömeggyártásra állt át a Sinopharm kínai állami cég, amely akár több mint egymilliárd, koronavírus elleni vakcinát is előállíthat az idén – közölte szerdán Jü Csing-ming, a Sinopharm Group elnöke.

2021. március 03. 19:06
null

A termelési kapacitás növelésével évente akár hárommilliárd dózist is elő tudnak állítani a jövőben - mondta Jü.    Kínában eddig négy, helyben fejlesztett védőoltást hagytak jóvá a koronavírussal szemben.    

Kuo Vej-min, a kínai Államtanács információs osztályának miniszterhelyettese szerdán elmondta:

több mint 52 millió adag védőoltást osztottak ki Kínában február végéig, Kína pedig 69 országot és két nemzetközi szervezetet látott el védőoltásokkal.

Az ebola vírus újbóli felbukkanásával küzdő Guinea több forrásból is segítséget próbál kapni a koronavírus-járvány megfékezéséhez. A most érkezett oltóanyag a kínai Sinopharm gyógyszeripari vállalat terméke. A 12 millió lakosú Guinea a kis- és közepes jövedelmű országok számára a koronavírus elleni vakcinával történő ellátásra létrehozott COVAX program keretében is vár 864 ezer dózis oltóanyagot.

A COVAX program keretében a múlt héten kezdték meg az afrikai országoknak szánt vakcinák szétosztását.

A koronavírus elleni oltókampánnyal párhuzamosan folyik az ebolavírus elleni immunizálás is, miután a betegség újból felbukkant februárban. Kaba szerint minden eszközt meg kell adni az ország egészségügyi rendszerének, hogy megbirkózhasson a két járvánnyal.

A guineai hatóságok 400 ezer adag Szputnyik V koronavírus elleni orosz vakcina beszerzéséről is tárgyalásokat folytatnak.

Kísérleti jelleggel hatvan dózist az ország hatóságai már korábban átvehettek, ezekkel Alpha Conde elnököt és egyes minisztereket oltottak be. Guineában a járvány kitörése óta 16 154 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 91-en hunytak el a kórban. Guineában legutóbb öt évvel ezelőtt volt ebolajárvány. A 2013-tól 2016-ig tartó nyugat-afrikai ebolajárvány volt a legsúlyosabb a kontinensen, 11 300 emberéletet követelt.

(MTI)

Fotó: MTI/Balázs Attila

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2021. március 23. 17:38
"Egymilliárd vakcinát is gyárthat idén a Sinopharm" x30 euro...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!