Durván beleszállt a brit királyi család botrányába a Charlie Hebdo

2021. március 14. 10:35

Meghan Markle nyakán térdel a brit királnyő a Charlie Hebdo címlapján

2021. március 14. 10:35
null

Miért hagyta el Meghan a Buckingham palotát? „Mert nem kapok levegőt!” – áll a Charlie Hebdo legfrissebb számának címlapjának karikatúráján, melyen II. Erzsébet Meghan Markle nyakán térdepel.

A brit királynő az illusztráción ugyanazt a mozdulatot alkalmazza, amelyet tavaly a rendőri intézkedés közben elhunyt színes bőrű George Floyd halálát is okozta. A szatirikus francia magazin ezzel párhuzamot vont a rendőrök állítólagos rasszizmusa és a brit királyi családot ért vádak között: Harry herceg felesége ugyanis egy nagy botrányt kavaró interjúban arról beszélt, a király családban amiatt aggodalmaskodtak, vajon milyen bőrszíne lesz gyermeküknek.

A királyi család azóta nyilatkozatban reagált az állításokra, Vilmos herceg pedig azt nyilatkozta egy riporternek, hogy családj „nem rasszista”.

 

 

Nyitókép: Twitter

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2021. március 15. 12:19
A Charlie karikatúrája egyszerűen szenzációs: egy elegáns, de hatalmas pofon szegény elhülyült Amerikának!!
balsors
2021. március 15. 09:03
Öngól.
Esvány
2021. március 15. 07:19
Álprobléma...
VeJoLa
2021. március 14. 17:14
Szerintem meg zseniális, hogy mindenkinek másért nevetséges vagy dühítő! Egy szatirikus lap, egy "Bolond Istók", egy karikatúra görbe tükör! Nem kötelező, de szabad rajta nevetni, mennél torzabb, annál inkább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!