Csehország sem vár Brüsszelre: engedélyeznék az orosz vakcinát

2021. március 02. 07:03

Az országban meghaladta a húszezret a járvány áldozatainak a száma.

2021. március 02. 07:03
null

„Nem várhatunk az EMA döntésére, amikor Oroszország még (engedélyezési) kérelmet sem nyújtott be” – mondta Babis a CNN Prima News-nak. Csehországban a héten naponta átlagosan ezren haltak meg, ezzel a 20 ezret is meghaladta a járvány áldozatainak száma – derül ki az Independet cikkéből. Az országban eddig már 650 ezer személyt oltottak be, 245 ezren pedig a második dózist is megkapták.

A cseh kormány a vakcinahiány miatt segítséget kért az uniós partnerektől.

A cseh határral szomszédos Szászország tartományi kormánya 15 ezer AstraZeneca vakcinát küld. Franciaország pedig 100 ezer Pfizer/BioNTech vakcinát ígért. Prágai sajtóértesülések szerint ez utóbbi esetben kölcsönről van szó, azaz a vakcinákat később Csehország visszaadja Franciaországnak.

Címlapkép: Andrej Babis. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2021. március 02. 11:58
csak az a pontatlan hogy Oroszorszag mar reg benyujtotta az engedelyeztetesi kerelmet, csak az EU uborkagorbitoi ulnek rajta.
certus
2021. március 02. 10:20
Jól teszi. Első a polgárok egészsége. A politikai megfelelést el kell felejteni. Mégis kinek? Minek? Nem érdekesek.
lendvaiildiko
2021. március 02. 09:42
Jól sikerült az európai oltóanyag beszerzés! Ilyen lesz az európai minimálbér és az európai nyugdíj is (remélem, az én időmben legalább nem lesz....)
olajfa1
2021. március 02. 09:01
A vírus nem politizál! Aki meg politizál egy vírusjárvánnyal... az megszívja!... mert a vírus az erősebb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!