Volt szocialista külügyminiszter: A Fidesz kilépése a Néppárt Brexitje

2021. március 23. 11:09

Balázs Péter szerint Orbánnak „nincs más útja, csak a szélsőjobb”.

2021. március 23. 11:09
null

Balázs Péter korábbi külügyminiszter az ATV Start című műsorában arról beszélt, régóta azt kommunikálta a Fidesz, hogy ők járnak a helyes úton és a Néppárt indult el másfelé.

– vélekedett a műsorban. Szerinte már két éve, a Fidesz felfüggesztése óta a levegőben lógott a kilépés.

Mint mondta, a pártokat nagyjából besorolja az európai parlamenti helyük, ezért el kell dönteniük, hogy melyik nagy irányzathoz tartoznak.

– mondta a korábbi külügyminiszter. Valószínűnek tartja, hogy a mérsékeltebb szélsőjobboldali párthoz csatlakozik, ahol a lengyel Jaroslaw Kaczynski pártja tartózkodik. Ezt mindössze 16 párt alkotja.

Ha a Fidesz 12 embere beáll a lengyelek mellé, akkor a 62 tagú kiscsapatból lesz 74. Még azzal sem jut előbbre” – válaszolta arra a kérdésre Balázs Péter, hogy egy erős szövetség jöhet-e létre azzal, ha a Fidesz képviselői máshova ülnek át. Hozzátette: Orbán Viktornak volt egy olyan elképzelése, hogy összeszed partnereket, és velük csinál egy új pártcsaládot, de egyelőre a korábbi külügyminiszter szerint úgy néz ki, hogy a Salvini-párt nem errefelé mozog jelenleg, és az sem valószínű, hogy mások csatlakoznának. Arról is szólt, hogy ahhoz, hogy egy pártcsalád felálljon hét tagállamból kell hozni pártokat.

– fogalmazott a kilépés kapcsán Balázs Péter. Azzal kapcsolatban, hogy a KDNP képviselője a Néppártban marad, azt mondta: ezt politikai tévedésnek tartja a Néppárt részéről, de örülhetnek a kilépők, mert lesz, aki elmondja, mi történik a Néppárton belül.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothpal
2021. március 24. 19:56
Egy volt külügyminiszter is mondhat hülyéket, pláne, ha szocialista....
gonterl
2021. március 24. 08:48
A válás eleinte mindkét félnek hátrányos. Csak a későbbiekben mutatkozik meg, hogy a válás melyik félnek kedvezőbb. Persze az is lehet, hogy a válás később mindkét félnek előnyösnek bizonyul. Jelenleg még a Brexit megítélése korai, és a FIDESZ távozását sem lehet egyértelműen megítélni. Azt hiszem, hogy egyedül a KDNP önállóságának a megítélése fog előtérbe kerülni. A pletykás cselédet nem szokták a családok megtartani.
mixtura pectoralis
2021. március 23. 20:13
MSzMP terminológia
Highlander07
2021. március 23. 17:59
"Balázs Péter szerint Orbánnak „nincs más útja, csak a szélsőjobb”. Adja az Ég, hogy úgy legyen :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!