A Fidesz kilép az Európai Néppárt frakciójából

2021. március 03. 08:49

Az Origo úgy értesült, a Fidesz kilép az Európai Néppárt frakciójából.

2021. március 03. 08:49
null

Az Origo értesülése szerint kilép az Európai Néppárt frakciójából a Fidesz. A portál szerint a párt délelőtt jelenti be döntését.

Orbán Viktor vasárnap arról írt levelet Manfred Webernek: „Ha a Fideszt nem látják szívesen, mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk”. A miniszterelnök levelében kifejtette, hogy az Európai Néppárt huzamosabb ideje vezetői és politikai válsággal küzd. Bár ígéretek sora hangzott el, hogy a jövővel kapcsolatban belső egyeztetéseket folytatnak, ezt nem tartották be, még a decemberben írt levelére sem kapott választ Orbán Viktor.

Orbán arról is írt: „Minden egyes tagországban élet-halál harcot folytatunk, éjjel-nappal. Ezekben az időkben együttműködésre, közös cselekvésre, toleranciára és türelemre van szükség”. Így Orbán szerint nehéz megérteni és elfogadni, hogy Manfred Weberéknek az EPP-képviselőcsoport régóta létező szabályainak felülvizsgálata most a legsürgetőbb feladat. 

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke vasárnap arról írt, elfogadhatatlan, hogy mialatt egész Európa élet-halál harcot vív a koronavírus ellen, amikor naponta ezrek halnak meg a kontinensen, a brüsszeli buborékban az Európai Néppárt képviselőcsoportja azon dolgozik, hogyan tudná a Fideszt kizárni soraiból. 

Összesen 335 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Styl
2021. március 03. 17:00
Olvasgatom az igen okos hozzászólásokat, és nagyon nevetek! Drága fideszes barátaim! A fidesznek az ereszen lecsúszva kellett menekülnie, mert ha nem teszik kirúgják őket! Nekik sikerült nem úgy mint Szájernek... Sztem ebben ennyi van! :)
BossN
2021. március 03. 12:44
Helyes, végre. Az angol konzervatívok is remekül megvoltak a Néppárt nélkül.
kezdődik a bukás
2021. március 03. 12:13
meneküljetek!
bagira
2021. március 03. 11:38
Hazug tolvaj bandát ott hagyni .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!