USA: több tucat belarusz tisztviselőt tiltottak ki

2021. február 19. 11:29

Washington továbbra is aggasztónak tartja az Aljakszandr Lukasenka vezette kormány folytatólagos erőszakos fellépését.

2021. február 19. 11:29

Az Egyesült Államok 43 olyan belarusz állampolgárral – köztük több magas rangú tisztségviselővel – szemben vezetett be vízumkorlátozást, akik felelősek lehetnek az országban lezajló antidemokratikus cselekményekért, írta meg a Szabad Európa.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter február 18-i közleményében azt írja, Washington továbbra is aggasztónak tartja az autoriter vezető, Aljakszandr Lukasenka vezette kormány folytatólagos erőszakos fellépését a békés, demokráciapárti demonstrálókkal és újságírókkal szemben: február 16-án a belarusz rendfenntartó szervek legalább 25 lakást vizsgáltak át Minszkben és más városokban, a többi közt a Vjaszna emberi jogi szervezet minszki irodáját és a Belarusz Újságíró Szövetség központját is átkutatták. Február 18-án pedig, két újságírót ítéltek el.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2021. február 19. 12:28
Az USA- adminisztációnak saját magát kellene kitiltania magát az USA-ból.
LAW AND ORDER
2021. február 19. 12:04
A színesbőrű migrik persze jöhetnek! De ha egy fehér ember szembeszáll G. Sorossal, akkor hirtelen megerősödik a határellenőrzés!! Pofátlanság!
zara
2021. február 19. 12:01
az amerikai választási csalásért mikor tiltanak ki tisztviselőket? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!