Még mindig tart a mentés a gleccseromlás után Indiában

2021. február 11. 15:19

A hadsereg és a rendőrség több mint kétezer emberét vezényelte ki a kutatásra, a lakosság kimenekítésére és a mentés biztosítására.

2021. február 11. 15:19
null

A hét elején történt szerencsétlenség következtében legalább tizenöten életüket vesztették, 160 ember pedig eltűnt a Chamoli járásban a Himalájában, India északi részének Uttarákhand államában. A leszakadt gleccser kárt okozott többek közt két vízi erőműben, és elsodort öt hidat az Alaknanda folyamrendszeren. A több tonnányi törmelék betemetett egy alagutat is – a mentőegységek most ezt próbálják járhatóvá tenni, hogy kiszabadítsák az erőmű bent rekedt munkásait – írja az Euronews. A mentési munkálatokban a hadsereg és a rendőrség is részt vesz.

India Tibettel és Nepállal határos, magasan fekvő vidékének szélsőséges időjárása gyakran okoz hasonló tragédiákat: 2013-ban hatezren haltak meg egy hatalmas árvízben – emlékeztet a portál.

Nyitókép: Stringer / Anadolu Agency / AFP

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!