Legkevesebb 15 ember meghalt egy leszakadó gleccser miatt a Himalájában

2021. február 08. 15:48

A mentési munkálatok jelenleg is zajlanak.

2021. február 08. 15:48
null

Legalább tizenöten életüket vesztették, 160 ember pedig eltűnt a Chamoli járásban a Himalájában, India északi részének Uttarákhand államában történt szerencsétlenség következtében – írja a Körkép.sk. A leszakadt gleccser és a lezúduló lavina a folyóba ömlött, villámgyors árhullámot idézve elő, amely kárt okozott többek közt két vízi erőműben, és elsodort öt hidat az Alaknanda folyamrendszeren. Mint a portál is írja, egész éjjel tartottak a mentési munkálatok. Eddig 15 holttestet találtak, az áldozatok, illetve eltűnt személyek többsége a vízi erőműben dolgozott.

Asok Kumar helyi rendőrfőnök elmondta, hogy a mentési munkálatok jelenleg is zajlanak, az egyik csatornából sikerült kimenteni az ott rekedt 30 erőműmunkást. A hatalmas károk elhárítására az egész országból érkeznek mentőegységek, beleértve a búvárokat és a tengerészeket is. „Vasárnap további 12 személyt hoztunk felszínre az egyik csatornából” – jelentette a mentőegységek szóvivője, Vivek Pandey. Mint elmondta, a legnagyobb problémát a tagolt terep, a hideg, valamint a sár és a sok törmelék okozza.

Nyitókép: YouTube

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2021. február 08. 23:39
Tényleg lehet valami felmelegedés ha a Himalája is olvad..
olajfa1
2021. február 08. 19:07
Ha bár "felül a gálya, s alul víznek állja,... azért a víz az úr... Szörnyű. De ehhez hasonlók voltak Ausztriában is meg Olaszországban is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!