Lemázolták a magyar feliratot a Kolozsvár-táblán

2021. február 10. 14:48

Románul, németül maradhatott a városnév, magyarul nem, írja a Főtér.

2021. február 10. 14:48
null

A Főtér olvasója jelezte, hogy lemázolták a magyar feliratot Kolozsvár egyik városnévtábláján, amely a déli kijáratánál, a Tordai út közelében, a Bükkbe vezető út szélén áll.

A német Klausenburg név nem zavarta a mázolót, csak a magyar Kolozsvárt fújta le fekete festékszóróval.

FRISSÍTÉS: 

A város példás gyorsasággal intézkedett: szerda estére a tönkretett táblát eltávolították és kicserélték. Az alpolgármester asszony, Oláh Emese, aki a kolozsvári RMDSZ szervezeti elnöke is bejelentette, hogy a Szövetség feljelentést fog tenni az ügyben a rendőrségen.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. február 11. 13:19
wiki: "Hét és fél évszázaddal később Szent István a kolozsi várispánság székhelyévé tette. Maga a város a 11. század első felében alakult ki. Vára a mai belváros északnyugati részén volt, egyik tornya máig megmaradt. Ez idő tájt alapította Szent László király a kolozsmonostori apátságot is."
flesh ripper
2021. február 11. 13:15
Napoca egy másik város volt. Kolozsvár, majdnem ott létesült, kb 700 évvel később. Magyarok, majd magyar királyok által, szakiknak betelepített a szászok által. Az oláhok ekkor, a dél-balkáni hegyekben bégettek és mekegtek.
Gregorius
2021. február 11. 10:56
Funar óta én már semmin sem lepődök meg. OV is próbál jó kapcsolatokat kiépíteni a vezetőikkel ( pl. Basescu ? ), de reménytelen.
Tibesz26
2021. február 11. 02:28
akkor mi meg lemázoljuk bucharest román nevét és magyarul jelenyen meg bukarest románul nem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!