Koreai antitestkoktéllal irthatóak az agresszív vírusmutánsok

2021. február 12. 15:29

A CT-P59 nevű szer sikeresen semlegesíti az Egyesült Királyságban azonosított, agresszívabban terjedő B.1.1.7 varinásot és a dél afrikai B.1.351 jelű mutáns vírust is.

2021. február 12. 15:29
null

Jól halad a Celltrion nevű koreai cég a Regdanvimab-ot (CT-P59) tartalmazó, kifejezetten az újonnan megjelenő variánsok elleni küzdelem célját szolgáló antitestkoktél fejlesztésével. Ez az anyag képesnek mutatkozott a legfontosabb újonnan megjelenő mutációk neutralizálására, ideértve a SARS-CoV-2 hat genommutációs variánsát, továbbá az egyesült királyságbeli variánst is.

A Celltrion létrehozott egy COVID-19 antitest-portfóliót és egy klinikai fejlesztési platformot a vírusmutációk terjedésének meggátolása céljára.

A Csoport ma bejelentette, hogy a „CT-P59 elnevezésű, COVID-19 elleni kezelésre szolgáló monoklonális antitest gyógyszerjelölt konfirmált neutralizáló hatást gyakorol az újonnan megjelenő vírusmutációkra, és a vállalat megkezdte egy CT-P59-et tartalmazó, neutralizálóantitest-koktéllal való terápia kifejlesztését”. Eszerint az "antitestkoktél" az elsimertetés utolsó 

Az „antitestkoktél" az elsimertetés utolsó fázisánál tart, miután a Koreai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Ügynökség (KDCA) független szervezetként megerősítette, hogy a koronavírus korábban azonosított hat mutációs variánsán felül

a CT-P59 sikeresen semlegesíti az Egyesült Királyságban azonosított, újabban agresszívan terjedő B.1.1.7 varinásot és a dél afrikai B.1.351 jelű mutáns vírust is.

Ez idáig az új szerről kimutatták, hogy a szer jelentősen csökkenti a hospitalizáció és oxigénkezelés kockázatát a 28. napig. 54%-kal csökkenti a súlyos lefolyású betegségek arányát azokat jelentősen enyhítve, és 68%-kal a középsúlyos tüneteket mutató, 50 éves vagy idősebb betegek esetében. A szer jelentősen lerövidíti a klinikai felgyógyulási időt átlag 3-6 nappal meggyorsítva azt. Egy III-as fázisú globális klinikai vizsgálat lefolytatásához jelenleg toborozzák a résztvevőket, és várhatóan 1172 enyhe-középsúlyos tüneteket mutató beteget vonnak majd be több mint 10 globális helyszínen a CT-P59 hatékonyságának és hatásosságának értékelése céljából.

A globális vizsgálatvezető, Professzor Adrian Streinu-Cercel, MD, PhD, a romániai, bukaresti Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem Fertőző betegségek tanszékének professzora a következőket nyilatkozta: „A CT-P59-ről beigazolódott, hogy képes lerövidíteni a klinikai felgyógyulási időt és csökkenteni a COVID-19 súlyos formájává való progressziót. A klinikai vizsgálatban részt vevő egyik COVID-19-ben szenvedő, 85 éves betegem, akinek egyéb alapbetegsége is volt, a CT-P59-cel való kezelés megkezdésétől számított 48 órán belül felgyógyult a vírus okozta fertőzésből. Az antitestterápiás gyógyszerjelölt akkor lenne igazán hasznos, ha a vírusteszt pozitív eredményét követő 3-5 napon belül alkalmazásra kerül. Ez nagy mértékben támogatná az egészségügyi ellátó rendszerre és erőforrásokra nehezedő nyomás enyhítésére irányuló erőfeszítéseket”.

(MTI)

Fotó: http://www.dailymedi.com/

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2021. február 12. 23:36
bullshit az egész.... mutációval mindig gyengül a virus, ez a normális evolució, mert nem érdeke h megölje a befogadót...kivétel a labormutáció.....
hlaci83
2021. február 12. 17:02
Astra Zeneca is összekaphatná magát, a dél-afrikai mutációra szart sem ér. Ergo akit ezzel oltanak mostanság, mehet még1x valami mással is. Ugyanis az 1000%, hogy hamarosan Európában is felüti a fejét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!