Két év után ismét radioaktív halat fogtak Fukusimánál

2021. február 22. 17:41

A történteket követően a japán hatóságok felfüggesztették az érintett halfajta halászatát a fukusimai vizeken.

2021. február 22. 17:41
null

A tájékoztatás szerint a kifogott tengeri sügér szervezetében kimutatott radioaktív szennyeződés ötszöröse a japán hatóságok által megállapított küszöbértéknek. A japán halászati szövetség a történteket követően felfüggesztette az érintett halfajta halászatát a fukusimai vizeken.

2011. március 11-én 9-es erősségű földrengés rázta meg Fukusimát. A rengést követő szökőárban csaknem 20 ezer ember vesztette életét, s a természeti csapás a világ egyik legsúlyosabb nukleáris katasztrófáját idézte elő az ott található Fukusima Daicsi atomerőműben. Jelentős mennyiségű radioaktivitás lépett ki. A katasztrófa helyszínének megtisztítása évtizedekig is eltarthat. A japán kormány októberben úgy döntött, hogy az óceánba eresztik a megsérült atomerőmű radioaktív elemeket tartalmazó, már kezelt hűtővizét.

(MTI)

Nyitókép: Kotaro Numata / Yomiuri / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2021. február 22. 20:10
"Két év után ismét radioaktív halat fogtak Fukusimánál" Persze, mert most merészkedett vissza a vízbe a közeli erdőből!
Akitlosz
2021. február 22. 19:15
"Két év után ismét radioaktív halat fogtak Fukusimánál" Hogyhogy? "A japán kormány októberben úgy döntött, hogy az óceánba eresztik a megsérült atomerőmű radioaktív elemeket tartalmazó, már kezelt hűtővizét." Hát, ha csak így nem. Engedhetnének egy kis olajat is a tengerbe és akkor olajos halat is foghatnának.
annamanna
2021. február 22. 18:20
Csak a sügér halászatát? Más halat szabad? Nem semmi. Elég egyértelműnek tűnne az általános tiltás, hogy semmiféle tengeri herkentyűt sem lehet a környező vizekből kifogni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!