Cancel culture: tweetjei miatt függesztettek fel egy tanárt

2021. február 24. 18:17

Az iskola kézikönyve úgy szól, hogy oktatóinak mentesülni kell az intézményi cenzúrától, mégis felfüggeszették Gregory Manco-t.

2021. február 24. 18:17
null

„Nem fogok meghátrálni. Nem élhetünk félelemben azért, akik vagyunk” – mondta Gregory Manco, az elbocsátott matematika professzor. Nem először kerül bajba fehér amerikai férfi a Twitter miatt. Quinn Simmons esetéről itt írtunk.

Twitter-bejegyzései

Három bejegyzésére hivatkozva bocsátották el az intézménytől. Az elsőben, egy hasonlattal élt:

Tegyük fel, hogy az üknagyapád megölt valakit és most az áldozat ükunokája kopogtat az ajtódon egy újsággal a kezében 1905-ből kompenzációt követelve. Mit válaszolsz?” – írja, majd hozzátette: „Verjétek már ki végre a fejetekből ezt a rabszolga-kártérítés ökörséget”. Ez a rasszista-kártérítés egy olyan koncepció amiben az egykori rabszolgák leszármazottait kárpótolnák.

 

 

A második bejegyzésben a faji elfogultságképzésre reagált a következőképpen: „megoszt minket és ront a fajok közötti kapcsolatokon.”

Harmadik bejegyzése egy reakció volt. Az eredeti bejegyzés így szólt: Az őslakos amerikaiak „iszonyatosan megsérültek” Amerikában. Erre a következőképpen reagált a Manco: „És mégis itt vagy”.

Hivatalos reakció

Az egyetem a következő levelet tette közzé az ügyben:

„Köszönjük diákjainknak, hogy felhívták figyelmünket az értékek esetleges megsértésére. Az egyetem vizsgálatot indított elfogultságról szóló jelentés miatt. Az oktató nem fog megjelenni a tanteremben sem gyakorlatot nem fog tartani, amíg a vizsgálatok be nem fejeződnek.”

Mindezek ellenére az iskola kari kézikönyve fenntartja, hogy a professzorok külsős megjegyzéseinek „mentesnek kell lenniük az intézményi cenzúrától”.

(Nyitókép forrása: Facebook)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. február 28. 12:16
ringyó világ
villogókékfog
2021. február 25. 09:20
"Tegyük fel, hogy az üknagyapád megölt valakit és most az áldozat ükunokája kopogtat az ajtódon egy újsággal a kezében 1905-ből kompenzációt követelve. Mit válaszolsz?" Tehát a kérdés már önmagában is fasiszta. Még pár kanyar és ott fogunk tartani, hogy a gondolkodás már önmagában fasiszta.
Zsoel
2021. február 24. 23:10
"Köszönjük diákjainknak, hogy felhívták figyelmünket az értékek esetleges megsértésére." A diákok mocskos kis spiclik. Egyébként nincs olyan, hogy "üknagyapa", nagyapa van meg ükapa.
mokány
2021. február 24. 20:12
diktatúra. Orwellnek már akkor elárulták a globalisták, hogy mit terveznek. Nem lesz demokrácia sehol a Földön. a Rohadt komcsikkal vannak egy szinten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!