Betiltották a Ryanair „Bökhet és mehet” reklámját

2021. február 03. 16:50

Ezek a hirdetések arra ösztönözhetik az embereket, hogy az oltás után felelőtlenül viselkedjenek – állítja az angol reklámszövetség.

2021. február 03. 16:50
null

A Ryanair „Jab and Go” (bökj és menj) című reklámja az Angol Reklámszövetség (ASA) szerint azt a képzetet kelti, hogy oltás esetén biztonságosan utazhat bárki a világban, ez azonban nem felel meg a valóságnak. Összesen 2370 állampolgári panasz is érkezett a hirdetésre, ezzel minden idők harmadik legkifogásoltabb hirdetése lett Angliában.

 „Bökhet és mehet”

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary szerint az oltási program révén lehetővé válik a brit családoknak, hogy Európába utazzanak a nyári szünidőben. A hirdetés egy kis „oltóanyag” feliratú fecskendőt mutat, arra ösztönözve a lakosságot, hogy repülőjegyet foglaljanak olyan napsütötte európai célállomásokra, mint amilyen Spanyolország és Görögország. 

„Jönnek a Covid oltások, ezért foglalja le még ma húsvéti és nyári foglalásait a Ryanairnél” – szól a hirdetés. A kampányban 20-30 év körüli fiatalok szerepelnek, akik medencékben ugrándoznak, éttermekben esznek és láthatóan fittyet hánynak a szociális távolságtartás és maszkviselés jelenleg hatályban lévő, szigorú szabályaira.

Betiltva

„Úgy véljük, hogy a nézők arra a következtetésre juthatnak, hogy 2021 húsvétjáig és nyaráig bárki oltást kaphat, hogy lefoglalt nyaralásra elindulhasson, valamint hogy a maximális védelem az oltóanyag egyetlen adagjával azonnal elérhető. Azt gondolhatják a hirdetés alapján, hogy a korlátozások betartása, így a szociális távolságtartás és a maszk viselése sem szükséges az oltást követően” – áll az ASA határozatában.

„Úgy véljük ez arra ösztönözheti a beoltottakat, hogy figyelmen kívül hagyják illetve csökkentsék a korlátozások betartását, ami rövid távon súlyos kockázatnak teheti ki őket, hosszú távon pedig a vírus terjedését eredményezheti. Ezek a hirdetések arra ösztönözhetik az embereket, hogy az oltás után felelőtlenül viselkedjenek, így nem szabad ezeket tovább sugározni”

Fotó: MTI/EPA/Will Oliver

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2021. február 04. 09:37
Legközelebb egyeztetni kéne a brüsszelita haverokkal, akik miatt nincs és nem is lesz oltás. Szájer miatt egyébként sem veszek náluk jegyet soha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!