Bevetik az oltáshoz a hadsereget Amerikában

2021. február 05. 19:52

A vakcinák szétosztásához több mint ezer amerikai katona bevetését hagyta jóvá a Pentagon.

2021. február 05. 19:52
null

A koronavírus elleni oltóanyag szétosztásához aktív szolgálatban lévő több mint ezer amerikai katona bevetését hagyta jóvá pénteken az amerikai védelmi minisztérium. Andy Slavitt, az amerikai kormány koronavírus elleni munkacsoportjának rangidős tanácsadója sajtótájékoztatóján elmondta, hogy

az első kontingens tíz napon belül érkezik meg a járvány által különösen erősen sújtott Kalifornia oltási központjaiba.    

„A katonák döntő szerepet fognak játszani abban, hogy naponta ezreket lehessen beoltani így biztosítva, hogy minden amerikai, aki vakcinát akar, azt meg is kapja” – mondta Slavitt.    Az koronavírus elleni küzdelemben, illetve az oltási kampányban eddig a tagállamok által irányított nemzeti gárdákat vetették be, de a szövetségi hadsereget még nem.    

Joe Biden amerikai elnök mintegy száz tömeges oltóközpont létrehozását sürgette egy hónapon belül az Egyesült Államokban.

Kettő ezek közül Kaliforniában fog megnyílni.    

Jelenleg mintegy 6,9 millió amerikai kapta meg az immunitás kialakulásához szükséges a Pfizer/BioNTech-, illetve a Moderna-oltóanyag mindkét dózisát. Ez nagyjából az Egyesült Államok lakosságának 2 százalékának immunizálását jelenti. Az úgynevezett nyájimmunitás elérése érdekében viszont a lakosság jelentős hányadát, 70-85 százalékát kellene beoltani.    

Az Egyesült Államokban a járvány kitörése óta 26 691 738 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, akik közül 456 295-en elhunytak a kórban.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Daily Herald/Mark Welsh

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2021. február 06. 12:12
Ezt a fasiszta diktatúrát. Katonákat vezényelnek az egészségügybe. Már csak az hiányzik, hogy Orbán is megtegye ugyanezt.:-)
Lenyeg Telen
2021. február 05. 21:11
Elképzelem ezt az EU-ra... talán 2028-ra lenne is róla EU-s irányelv, ha döntés nem is...
hlaci83
2021. február 05. 20:25
Már nem kell védeni a Capitoliumot?
rovan
2021. február 05. 20:24
Nálunk is vessék be. Abból látszik, hogy nem babra megy a játék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!