A megújuló energia híve Joe Biden új minisztere

2021. február 25. 20:44

Jóváhagyta Jennifer Granholm energiaügyi miniszteri kinevezését az amerikai szenátus csütörtökön. A felsőház 64-35 arányban erősítette meg a volt michigani kormányzó pozícióját.

2021. február 25. 20:44
null

Granholm – aki az alternatív energiaforrások felhasználásának támogatója – akkor lép hivatalába, amikor az Egyesült Államok figyelme az ország elektromos hálózatának gyenge pontjaira összpontosul, a múlt héten – a déli államokban – fennakadásokat okozó áramkimaradások miatt.    

 

 

„Egy dolog biztos: Amerika elektromos hálózata egyszerűen nem képes kezelni az extrém időjárási eseményeket. Legyen szó a kaliforniai tűzről vagy a texasi hóviharról, frissítenünk kell a hálózati infrastruktúránkat amilyen gyorsan csak lehet” – írta Granholm a múlt héten a Twitteren.    

 

 

A kanadai születésű, 61 éves Granholm abban az időszakban volt Michigan kormányzója, amikor a recesszió az autóipari vállalatok csődjével fenyegetett. A politikus akkor azt mondta: az autóiparnak a jövőbeni boldogulás érdekében az elektromos járművek technológiáján kell dolgoznia, mert – mint fogalmazott – a többi országban kifejlesztett alternatív technológiák azzal fenyegetnek, hogy az Egyesült Államok lemarad a versenyben.

(MTI)

Fotó: Arizona Democratic Party, Facebook

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2021. február 26. 13:41
Ideologia-orientált iparpolitika. Itt is a sokunk számára - 1948 óta ismert- az óriási sikerü egyre fényesedö jövö készülödik.
Gullwing
2021. február 26. 13:31
Majd belefingik a vezetékbe, onnan lesz megújuló energia. Persze ha másnap babot eszik.
néhai Ch.Pilot
2021. február 26. 12:28
No, ez most melyik a 72 nemből? USA = United States of Aberration
darázs
2021. február 26. 07:16
jéé egy undorító fehér képződmény ha azt mondjátok hogy heteró is akkor veszek egy leharcolt, benzinfaló Buickot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!