Oltóközpont létesült a salisbury-i katedrálisban

2021. január 22. 08:35

A járvány által leginkább veszélyeztetett idős embereknek adják be a Pfizer vakcináját a katedrálisban.

2021. január 22. 08:35
null

A dél-angliai katedrális a blackburni és lichfieldi mellett a harmadik, amelyben koronavírus ellen oltják be a járvány által leginkább veszélyeztetett idős embereket. A tervek szerint az oltóközpont február közepéig üzemel, ezen a héten 3 ezer embert terveznek beoltani, miközben orgonisták Bach, Dvorak és Ralph Vaughan Williams szerzeményeket játszanak ˜– írja az Euronews.

A katedrális 123 méteres templomtornyával a legmagasabb az Egyesült Királyságban. Az épületben található a négy fennmaradt Magna Charta másolatból a legjobb állapotban lévő példány, továbbá egy 1386-ból való hatalmas, mechanikus óra, mely az ország legrégebbi mechanikus órájának számít.

Címlapkép: YouTube

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2021. január 22. 20:51
Volt már ilyen az egyháztörténelemben: járvány idején kivisszük az Oltáriszentséget, s ispotály lesz átmentileg a templomból. Mert az Úr Jézus kívánsága szerint a legfőbb parancs a gyakorlatias szeretet!
pollip
2021. január 22. 15:43
Ott már eladták a lelküket. Lehet, hogy megbánták és ezzel vezekelnek?
villogókékfog
2021. január 22. 10:48
Nem ott volt a novicsokos támadás? Csak úgy eszembe jutott...
zöld zsömle
2021. január 22. 10:00
Igénytelen dolog a testi dolgainkat a templomban megoldani. Egyszerűen kétségbeejtő, mennyire szétesett ott a fejekben valami.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!