Letartóztatták a Proud Boys vezetőjét, mert elégetett egy BLM-zászlót

2021. január 05. 07:47

Egy washingtoni, Biden elleni tüntetésen történt az eset.

2021. január 05. 07:47
null

Az amerikai jobboldali csoport vezetője, Enrique Tarrio beismerte, hogy a Biden elleni washingtoni tüntetésen felgyújtotta az egyik templomról leszedett zászlót december 12-én – írta meg a a BBC. (A szélsőséges, gyújtogatással, betörésekkel és fenyegetésekkel fellépő Black Lives Matter mozgalom sokaknak szúrja a szemét, különösen jobboldalon.)

A BBC hozzátette: Tarrio azt állítja, hogy nem tudta, hogy a zászló az Asbury Egyesült Metodista Egyház templomáról származik, ahova főleg afroamerikai hívők járnak. A vezető elmondta, hogy a Proud Boys csoport korábbi tüntetéseken is égetett zászlókat és kalapokat, de sosem tartóztatták le emiatt őket.

A BBC közölte: a rendőrök két illegálisan birtokolt fegyvert is találtak nála letartóztatáskor. Tarrio egyben egy közösségi oldalon bejelentette, hogy a Proud Boys tagjai „rekordszámban fognak megjelenni január 6-án” a soron következő Biden elleni tüntetésen.

(BBC, Mandiner)

Fotó: a Donald Trump amerikai elnököt támogató Proud Boys radikális szervezet tagjai elnökük, Enrique Tarrio (k) vezetésével tüntetnek Washingtonban 2020. december 12-én. Az elnök támogatói az amerikai fővárosban tüntetnek, miután a legfelsőbb bíróság elutasította Texas állam keresetét, amellyel Joe Biden demokrata párti jelölt elnökválasztási győzelmét akarta érvényteleníttetni csalásra hivatkozva négy tagállamban. MTI/EPA/Gamal Diab

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LAW AND ORDER
2021. január 07. 06:52
Szabadságot a hazafiaknak!!!
nempolitizálok
2021. január 05. 14:22
Egy ismerősöm a kádár rendszerben a 70-es években letépte részegen a szovjet zászlót és még csak le sem sittelték érte. Kapott érte fél év felfüggesztettet. A libsi uralom keményebb lesz puják.
Gullwing
2021. január 05. 13:23
Gondolom azért égette el mert a seggét nem akarta vele kitörölni.
KN01
2021. január 05. 12:41
Mióta hivatalos zászló a BLM? Kezd abszurd lenni ez az egész hipokrácia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!