Késik a vakcina: ki a hibás?

2021. január 25. 07:58

Az AstraZeneca 8 millió vakcina helyett csak 3,4 milliót tud leszállítani az első negyedévben.

2021. január 25. 07:58
null

Egyre jobban fogy az emberek türelme, miután Európa-szerte akadozik a vakcinaellátás. A Pfizer/BioNTech azt ígéri, hogy még a héten fel fogják gyorsítani a termelést belgiumi gyárukban, így új lendületet kaphatnak az oltókampányok, számol be az Euronews. Az osztrák orvosok szervezete szerint az EU hibázott, amiért nem szervezte meg korábban a beszerzést.

Az olasz miniszterelnök a hétvégén azzal fenyegetőzött, hogy bíróság elé fogja citálni az amerikai gyógyszergyártót és a brit AstraZenecát is, amennyiben nem teljesítik időben vállalásaikat. Márpedig egyelőre úgy néz ki, hogy 8 millió vakcina helyett csak 3,4 milliót tudnak leszállítani az első negyedévben.

A Pfizer/BioNTech szerint azért is lassult le az előállítás, mert a gyártósorokat bővíteni és modernizálni kell. Jelenleg ugyanis kétmilliárd oltóanyagra van szerződése a vállalatnak.

(Euronews)

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világlátó
2021. január 25. 13:46
Nem barátom, én már utánanéztem, te nézz utána. Baromságot írtál. Nézd meg, hogy hány db. oltóanyag érkezett Angliába, és mennyi az EU-ba! Az EU-ba töredéke (lakosságarányosan)!! Már mindenki lázong a németektől az olaszokon át az osztrákokig... De látom, neked még mindig az Európai Egyesült Állatok az álmaid országa... :D
Mátyás01
2021. január 25. 12:10
Tehát Orbánnak megint igaza volt. És ugye az orosz vakcina csak nekünk kell az egész eu-ban. Ugye Vágó úr, valaki tényleg hazudik.
Kanmacska
2021. január 25. 11:19
Az Európai Bizottság érdekérvényesítése totálisan megbukott, vakcina beszerzési ügyben.
Pelso j.
2021. január 25. 11:11
Mihez képest késik? Eddig csak EU-s vakcinával oltottak nálunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!