Az Ikea vásárolt egy erdőt, hogy megvédje annak ökoszisztémáját

2021. január 31. 16:21

Elkötelezettek a klímaváltozás elleni harcban.

2021. január 31. 16:21
null

Egy közel 4500 hektáros erdőt vásárolt meg az Ingka csoport, vagyis az Ikea befektetési csoportja az Egyesült Államokban, Georgia állam délkeleti részén. Terveik szerint így védenék meg az erdő ökoszisztémáját és akadályoznák meg a terület beépítését – számol be a CNN nyomán a 444.hu.

A cikkből kiderül: az erdő az Altamaha folyómeder közelében található, és az adás-vételre még január közepén került sor. A vállalat nyilatkozata szerint hisznek a felelős erdőgazdálkodásban, és úgy látják, ők is felelősséggel tartoznak a bolygóval szemben, hogy több erdőt és növényt telepítsenek, mint amennyit felhasználnak. 

Az elmúlt nyolc évben az Ingka befektetési csoport már közel 250 ezer hektárnyi erdős területet vásárolt fel az Egyesült Államokban, Észtországban, Lettországban, Litvániában és Romániában. A cég ezen felül elültetett közel hétmillió palántát is, hogy az Ikea ezzel is megmutassa elkötelezettségét a klímaváltozás elleni harcban. Céljaik közt szerepel az is, hogy 2030-ig csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi, Oláh Tibor

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack
2021. február 01. 15:09
A link így nem mutatja a teljes cikket. Be kell írni a keresőbe hogy "ikea adóelkerülés" , a második találat a portfóliós.
Jack
2021. február 01. 15:05
Az Ikeáról csak ez jut eszembe. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20171219/szovevenyes-halot-epitett-az-ikea-hogy-gigantikus-elonyhoz-jusson-de-mi-a-helyzet-itthon-271481
LAW AND ORDER
2021. február 01. 11:17
Álságos PR-akció a buzinépszerűsítő, migránspátyolgató multitól! Undorító!!!!
békalepcse
2021. január 31. 19:31
A világot kéne megvédeni az ikeától! Szarházi tolvaj banda, ellopják a zöld gondolatot, majd magukat nem meghazudtolva ikeásan kommunikálják félre. A nem megvett erdőkből meg millió tonna azámra vásárolják a minőségtelen ipari huladékuk gyártásához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!