Elmarad idén a riói karnevál

2021. január 22. 09:43

A világjárvány a híres brazil eseményt is elkaszálta.

2021. január 22. 09:43
null

„Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk a karnevált” – írta Rio de Janeiro polgármestere, Eduardo Paes Twitteren. Eredetileg február 13-16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották.

„A karnevál óriási előkészületekkel jár a közintézmények és a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Pillanatnyilag ez lehetetlen” – írta Paes. A polgármester azonban hozzátette, hogy ha a tömeges védőoltások működnek, „2022-ben ünnepelni fogjuk az életet és kultúránkat azzal az intenzitással, ahogy megérdemeljük”.

A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja a Sambodromban.

(MTI)

Címlapképen: egy karneválozó a 2020-as parádéról. Illusztráció. Forrás: Thiago Ribeiro / AGIF / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2021. január 22. 16:37
Pedig Bozalínó elnök azt mondta nincs is covid.
anegy_
2021. január 22. 14:06
Most éppen ez a legnagyobb probléma a világon! Be@rás!
Mich
2021. január 22. 13:45
Temessék a halottaikat!
Mr. Sarah Kaufmann
2021. január 22. 10:40
Csak a Pride ne maradjon el az Andrássyn... Addigra már talán elég vakcina is lesz és semmilyen ürügyük nem lesz, hogy betiltsák.... 2021-ben ünnepelni fogjuk az életet és kultúránkat azzal az intenzitással, ahogy megérdemeljük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!