Bajorországban hétfőtől FFP2-szájmaszk lesz kötelező

2021. január 12. 18:48

Minden még nyitva lévő boltban, valamint a tömegközlekedési eszközökön kötelező lesz az FFP2-szájmaszk viselete.

2021. január 12. 18:48
null

A müncheni kormány keddi ülésén hozta meg a döntést. Markus Söder keresztényszociális bajor miniszterelnök szerint erre azért van szükség, mert míg a normál szájmaszkok másokat védenek a megfertőződéstől, az FFP2-szájmaszk a viselőjét is megóvja a koronavírustól – írja az Azonnali.

Söder azt mondta, van elég ilyen maszk a tartományban, tehát nem kell tartani attól, hogy esetleg valaki ne jutna hozzá. A bajor ellenzék elégedetlen a döntéssel, a szociáldemokraták szerint a kormánynak ingyenesen kéne osztania szájmaszkokat, míg a jobboldali liberális szabaddemokraták szerint Söder döntése elkésett.

Címlapkép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2021. január 13. 07:58
Nem trükköznek, a tavaszi első hullám sokkal kevesebb fertőzöttel járt, ezért utólag nézve elég mindegy, hogy ki mit csinált akkor. A mai tudásunk alapján például a márciusi-áprilisi ipari leállás Magyarországon értelmetlen volt, a gazdaság több százaléka kiesett, de az áldozatok száma minimálisan lett csak kevesebb, ha az egész évet tekintjük. Sajnos a mostani generációnak meg kell fizetnie a járvány tanulópénzét. Néhány éve volt egy riport a japán maszkautomatákról, kb. "milyen furák ezek a hülye japánok" címszóval. Ugye, hogy nem ők voltak a hülyék.
Amondó
2021. január 12. 23:43
A maszk állandó viselése koronavírus nélkül is kockázatos. Az ember arca a kilehelt párától bepállik, a maszk bűzös, langyos, latyakos lesz, ami a kórokozók eldorádója. A túlbuzgó ne csudálkozzék, ha a szája, orra körüli levegőtlen mikroklímájában kiütések, pattanások, foltok, ragyák keletkeznek. Senkinek em lesz felemelő érzés hallani, hogy ragyásképűnek szólítják. https://marieclaire.hu/szepseg.. https://argannatura.hu/hu/koro.. https://www.notino.hu/maskne/ https://natics.hu/news/igy-ved.. https://femina.hu/szepseg/masz.. https://fmc.hu/2020/11/02/mily.. https://kulturjunkie.blog.hu/2.. https://www.hazipatika.com/ele..
brekker
2021. január 12. 23:36
Könyörgöm, Viktor, legalább azokon segíts, akiknek van még állása! Mijafaszért jobb a 19:00 boltzárás, és 20:00 utáni kijárási tilalom, mint a 23:00 kijárási tilalom, mert a buli akkor kezdődne? Mikor hazudtok? Valaki ültesse már le a sarokba a hülyegyereket, és magyarázzák már el neki, hogy a magyar családok túlnyomó többségében nem bejárónők végzik a bevásárlást.
zara
2021. január 12. 23:24
tul sok van raktáron?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!