Halálos összecsapás Trump támogatói és ellenzői között az USA-ban

2020. december 13. 09:48

Az összecsapásokban négy ember súlyosan megsérült, egy életét vesztette.

2020. december 13. 09:48
null

Összecsaptak a Trumpot támogató és ellenző tüntetők az Egyesült Államokban. A Washington DC-ben és Washington államban kialakult zavargásokban négy embert ért súlyos sérülés: négyet leszúrtak, egy fő pedig életét vesztette, miután lelőtték. Donald Trump támogatói azért vonultak tüntetni az utcára, mert a Legfelsőbb Bíróság a leköszönő elnök utolsó bírósági próbálkozását is visszadobta, ezzel ellehetetlenítve őt az elnökválasztás eredményének megtámadására. A Trumpot támogató tüntetők sajnálatos módon ugyanakkor összefutottak a Black Lives Matter mozgalommal, akik pedig határozottan a leköszönő elnökkel szemben helyezkednek el. A rendőrség megpróbálta kettéválasztani a tömeget, még füstbombát is bevetettek, azonban minden hiába: a tömeg egymásnak esett. A korábban említetteken kívül egy rendőr is megsérült.

Washington államban is hasonló események zajlottak. Olympia városában, a nyugati part mentén is összecsapások voltak, melyben egy embert lelőttek. A rendőrség annyit közöltek, hogy a Trump mellett és ellene tüntetők is „nagyon jelentősen fel voltak fegyverkezve.”

Fotó: MTI/ FR596 AP/ Luis M. Alvarez

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pneumaticus
2020. december 13. 19:58
Megkezdődött? Hogy néz ki egy polgárháború a világ elsőszámú atomhatalmának törzsterületén?
monuskaroly
2020. december 13. 16:34
Van még mit tanulnunk demokráciából.
szürkeSzarvas
2020. december 13. 14:29
Minden együtt van a polgárháborúhoz. Le kell meccselniük,ami 1865ben függőben maradt.
matykox
2020. december 13. 14:08
Izgi! Ki lesz az Észak, ki lesz a Dél? Ugye, a régi jó topográfiai bal-jobb már kimúlt, idejétmúlt. Vagy a régi jó bizánci színek háborúja szerint megy majd?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!