Felkapcsolták a fényeket a vatikáni karácsonyfán

2020. december 13. 11:07

A lucfenyőt Szlovénia adományozta a pápai államnak.

2020. december 13. 11:07
null

Felkapcsolták a fényeit a 30 méteres vatikáni karácsonyfának, mely a szokásnak megfelelően a Szent Péter téren került felállításra. A lucfenyő mellett egy betlehemi jászlat is felállítottak, melynek kerámiafiguráit a közép-olaszországi Abruzzo tartománybeli Castelli falu lakói készítettek.

A 75 éves, 30 méteres és hét tonnás fenyőfát a dél-szlovéniai Kocevje mellett vágták ki idén. A karácsonyfa felavatásán Anze Logar szlovén külügyminiszter is részt vett, aki emlékeztetett: Vatikán volt az egyik első ország, aki elismerte a 30 éve függetlenedett Szlovéniát. A karácsonyfa idén hagyományos szlovén szalma- és faforgács-díszeket kapott.

A fenyőfa-adományozásnak hosszú hagyománya van: minden évben más vidék vagy ország adományozza a pápának. Szlovénia 1996-ot követően immáron másodjára ajándékozott karácsonyfát a Vatikánnak. Szlovénia emellett belső díszítésre felajánlott 42 kisebb luc- és jegenyefenyőt is a vatikáni épületek számára, továbbá hagyományos szlovén ínyencségeket is küldtek, melyet a pápai döntés értelmében a római hajléktalanok fogják megkapni.

Fotó: MTI/ AP/ Gregorio Borgia

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2020. december 13. 14:26
Örüljünk neki, mert lehet, hogy az utolsó, igazi, fényragyogta karácsonyfát lárhatjuk a Vatikánban.... is.
peter.jordanson
2020. december 13. 12:32
Boldog ragyogásban és fenyőillatban gazdag LED-füzérünnepet...
darázs
2020. december 13. 11:21
lehet már fogadást kötni arra hogy felgyújtják?
teljesenertelmetlen
2020. december 13. 11:13
Majd kapnak a pofájukra, hogy megsértik a migránsok érzékenységét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!